Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά!

«Ποιείται την νήσσαν» η συγκυβέρνηση για τον «ξαφνικό θάνατο» του ΟΑΕΔ, όπως αποκάλυψε σχετικά η «Εφ.Συν.», ενώ ο υπουργός Εργασίας -όπως κάνουν πάντα οι μνημονιακοί κυβερνώντες για να αυτοδιαψευσθούν μετά από τις ενέργειές τους- μιλά για παραπληροφόρηση. Για την «ταμπακιέρα», όμως, σιγήν ιχθυός! Λέξη για το κλείσιμο του Οργανισμού και για τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων που θα προκαλέσει.

Η συνδικαλιστή παράταξη ΜΕΤΑ, σχολιάζοντας την όλη εξέλιξη, θεωρεί ότι η διάλυση του ΟΑΕΔ και η επιδότηση της ανεργίας στο ΙΚΑ, άρα και των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών για την ανεργία, στοχεύει στην υφαρπαγή των συγκεκριμένων πόρων, προκειμένου να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες που δημιούργησε η ίδια λόγω των μνημονιακών πολιτικών.

Επιπλέον, θεωρεί ότι η μεταφορά και η διαχείριση των προγραμμάτων απασχόλησης σε ιδιώτες εξυπηρετούν με προκλητικό τρόπο τους «εργολάβους» της ανεργίας και δεν εξυπηρετούν με κανέναν τρόπο τους 1,5 εκατομμύρια άνεργους που μέρα με την ημέρα αυξάνονται.

Η εφαρμογή μιας τέτοιας αντικοινωνικής και αντεργατικής πολιτικής, ο «ξαφνικός θάνατος» αλά ΕΡΤ του ΟΑΕΔ, θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στα ήδη κατακερματισμένα από τις μνημονιακές πολιτικές εργασιακά δικαιώματα, θα καταστήσει την αγορά εργασίας σε… αγοροπωλησία εργαζομένων μέσω των «ιδιωτικών» ΟΑΕΔ, και όλα αυτά προς όφελος των «εμπόρων» της ανεργίας, των «εργολάβων» της ελπίδας για μια θέση εργασίας, όλα αυτά προς όφελος του Κεφαλαίου. Η διάλυση του ΟΑΕΔ είναι ένα ακόμα βήμα στο να γίνει η χώρα… Κίνα της Ευρώπης.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας να εγκαταλείψουν κάθε τέτοια σκέψη, διότι θα τους βρουν μπροστά τους. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και η ανατροπή τους πλησιάζει.