«Μικρή ΔΕΗ»: Όταν οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές μιλούν για «δημοκρατικό έλλειμμα», εκβιασμό και ιδιώτες που ωφελούνται

genopdei-dikastirio

genopdei-dikastirioΤις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τη «μικρή ΔΕΗ» και τα συμπαρομαρτούντα αυτής (πολιτική επιστράτευση των εργαζομένω, κήρυξη από το Πρωτοδικείο Αθηνών της απεργίας τους ως παράνομης και καταχρηστικής), μέλη της μνημονιακής κυβέρνησης έχουν εξαπολύσει πογκρόμ λεκτικών επιθέσεων εναντίον των συνδικαλιστών «δικτατόρων» και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τους ούτε λίγο ούτε πολύ πως θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα και τους πολίτες τους.

Ενδεικτικά:

  • Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στον «Ελεύθερο Τύπο»: «Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στους συνδικαλιστές – δικτάτορες που ταλαιπωρούν τον λαό και επιβαρύνουν τους έλληνες φορολογούμενους. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν».
  • Σοφία Βούλτεψη, κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον ΣΚΑΪ πριν από πέντε ημέρες: «Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει… Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους (σ.σ το μπλακ άουτ)… Είκοσι εκατ. τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δε θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό».
  • Άδωνις Γεωργιάδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, στο Βήμα FΜ: Αφού απένειμε τα εύσημα στην κυβέρνηση, για την «αστραπιαία ταχύτητα» με την οποία κινήθηκε, γιατί προεχει το δημόσιο συμφέρον, όπως είπε, σχολιάζοντας την απόφαση για επίταξη σημείωσε πως δίνει στους συνδικαλιστές να καταλάβουν ότι δε συνδιοικούν με το κράτος τη ΔΕΗ. «Για τη ΔΕΗ, αποφασίζει η Βουλή και η κυβέρνηση και όχι οι συνδικαλιστές», ανέφερε.

ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα: Οι λαοί δεν κυβερνώνται
με επιτάξεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Άραγε, σε αυτούς τους συνδικαλιστές «δικτάτορες», αυτούς που θέλουν να συνδιοικούν τη ΔΕΗ μαζί με το κράτους, αυτούς που κάνουν σαμποτάζ κατά του κράτους, οι κυβερνώντες της ΝΔ βάζουν και τα δικά τους παιδιά, τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές; Ή εξαπολύουν «λάσπη», προκειμένου να εμπαίξουν για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό, προκαλώντας κοινωνικό αυτοματισμό;

Γιατί η «μονταζιέρα» του Μαξίμου αποσιωπά το γεγονός ότι οι δικοί της συνδικαλιστές τάσσονται στο πλευρά των κομμάτων, των φορέων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με όλο τον ελληνικό λαό που αντιδρά στο ξεπούλημα της Επιχείρησης; Διότι από τους πρώτους που αντέδρασαν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ είναι και αυτοί, μέσω της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΚΕ Ι.Τ. κάνει λόγο, με αφορμή την επίταξη των εργαζομένων, για «δημοκρατικό έλλειμμα με τεράστιες επιπτώσεις και προεκτάσεις, που οφείλουν επιτέλους κάποιοι να αναλογιστούν πριν εξαντληθεί τελείως η “ενέργεια” της σκληρά δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας». Καλεί, δε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει, ώστε «να διασφαλιστούν στο ακέραιο τόσο η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, όσο και σημαντικά δημοκρατικά δικαιώματα».

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, λέει η ΔΑΚΕ Ι.Τ. «πραγματοποιεί έναν κοινωνικά υπεύθυνο και δυναμικό αγώνα χωρίς να στερήσει από κανένα νοικοκυριό και από καμία επιχείρηση το δικαίωμα της απρόσκοπτης ηλεκτροδότησης, αυτό το δικαίωμα, δηλαδή, που δεν θα μπορεί να εγγυηθεί το ελληνικό Κράτος μετά τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

Γιατί, λοιπόν, κάποιοι «“επιστρατεύουν” εκβιαστικά το εργαλείο της επίταξης προκειμένου να σταματήσουν μια απεργιακή κινητοποίηση που δεν υπονομεύει ούτε το κοινωνικό, αλλά ούτε και το δημόσιο συμφέρον; »Ποιος τελικά εξυπηρετείται μέσα από την καταστολή των απεργιών;», αναρωτιέται και δίνει την απάντηση:

«Μα φυσικά οι ιδιώτες επιχειρηματίες-αγοραστές είτε με το μέτρο της επίταξης στις κρατικές επιχειρήσεις για να φιμωθούν οι εργαζόμενοι, είτε με την αποστολή των ΜΑΤ ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις που στοχεύουν στην απόκρουση των ομαδικών απολύσεων, όπως στη Χαλυβουργική».

Τάσσεται, δε, υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση ή όχι της ΔΕΗ, σημειώνοντας: «Πώς προστατεύεται, άλλωστε, το δημόσιο συμφέρον και ποιος είναι αυτός που αποφασίζει για αυτό; Αν δεν είναι ο ελληνικός λαός, τότε ποιος μπορεί να είναι;»

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ.
Οι λαοί δεν κυβερνώνται με επιτάξεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι όταν εργαζόμενοι οποιουδήποτε κλάδου, επιχείρησης ή οργανισμού απεργούν…τότε “τιμωρούνται” με επίταξη και με παρεμβάσεις των ΜΑΤ. Μια επίταξη, μάλιστα, που αποφασίζεται με διαδικασίες “fast truck” όπως και η πώληση της δημόσιας περιουσίας.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πραγματοποιεί έναν κοινωνικά υπεύθυνο και δυναμικό αγώνα χωρίς να στερήσει από κανένα νοικοκυριό και από καμία επιχείρηση το δικαίωμα της απρόσκοπτης ηλεκτροδότησης, αυτό το δικαίωμα, δηλαδή, που δεν θα μπορεί να εγγυηθεί το ελληνικό Κράτος μετά τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Γιατί λοιπόν κάποιοι “επιστρατεύουν” εκβιαστικά το εργαλείο της επίταξης προκειμένου να σταματήσουν μια απεργιακή κινητοποίηση που δεν υπονομεύει ούτε το κοινωνικό, αλλά ούτε και το δημόσιο συμφέρον;

Πώς προστατεύεται, άλλωστε, το δημόσιο συμφέρον και ποιος είναι αυτός που αποφασίζει για αυτό; Αν δεν είναι ο ελληνικός λαός, τότε ποιος μπορεί να είναι;

Ποιός τελικά εξυπηρετείται μέσα από την καταστολή των απεργιών;
Μα φυσικά οι ιδιώτες επιχειρηματίες-αγοραστές είτε με το μέτρο της επίταξης στις κρατικές επιχειρήσεις για να φιμωθούν οι εργαζόμενοι, είτε με την αποστολή των ΜΑΤ ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις που στοχεύουν στην απόκρουση των ομαδικών απολύσεων, όπως στη Χαλυβουργική.

Εδώ και τέσσερα χρόνια -από την υπαγωγή της Πατρίδας μας στο Μεικτό Μηχανισμό Στήριξης- η διακυβέρνηση της χώρας ασκείται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κατάργηση του κοινωνικού διαλόγου, νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος που ψηφίζονται σε ένα μόλις άρθρο, επιτάξεις, Προεδρικά Διατάγματα δίχως την προηγούμενη έγκριση της Βουλής ενώ οι αποφάσεις που λαμβάνονται κρίνονται άλλοτε αντισυνταγματικές και άλλοτε αντίθετες με Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συνθήκες.

Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί ότι από το 2010 όλες οι απεργίες κρίνονται ως παράνομες και καταχρηστικές; Η επίταξη από έσχατο μέσο μέχρι το 2009, έχει καταστεί σε πρώτιστη κυβερνητική προτεραιότητα, είναι πλέον “μόδα”.

Είναι σαφές ότι το Μνημόνιο μετατρέπει το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτός από κοινωνικό και σε δημοκρατικό έλλειμμα με τεράστιες επιπτώσεις και προεκτάσεις, που οφείλουν επιτέλους κάποιοι να αναλογιστούν πριν εξαντληθεί τελείως η “ενέργεια” της σκληρά δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να διασφαλιστούν στο ακέραιο τόσο η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, όσο και σημαντικά δημοκρατικά δικαιώματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

 

Διαβάστε επίσης: