«Τσεκουράτοι» και «εθελόδουλοι» υπουργοί αποτελειώνουν κοινωνία, δικαιώματα, εργασία

veggos-tsekouri

veggos-tsekouriΗ νέα κυβέρνηση δεν είναι αυτό που ο λαός το λέει με απλά λόγια (με μια απλή παράφραση στο όνομα): Άλλαξε ο Αντωνιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Αλλιώς έβαλε, εξάλλου, την ενδυμασία του χρώματος λαδί και ο Βαγγέλης, προεκλογικά αυτός, με αποτέλεσμα να διασωθεί και να δηλώνει για μια ακόμη φορά «σωτήρας» (σ.σ.: ξεχνά τους ομολογιούχους).

Τηλε-αστέρες υπουργοί, όπως ο νέος υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Α. Ντινόπουλος, ο νέος υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη αλλά και ο «Στουρνάρας» στη θέση του Στουρνάρα, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, καλούνται, μαζί με τις «παλιές καραβάνες» (Β. Βενιζέλο, Κ. Μητσοτάκη, Γ. Βρούτση κτλ.) να αποτελειώσουν ό,τι απέμεινε στο κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα, κοινωνικά και εργασιακά.

«Η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πετύχει και ο ίδιος θα βοηθήσει να ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη», είπε μέσω τηλεοπτικού διαύλου ο νέος υπουργός Εσωτερικών, ξεχνώντας όμως τη δική του λάσπη κατά της νέας περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, όταν προεκλογικά ψευδώς προσπάθησε να τη συνδέσει με τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο (που έχει καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα), εμφανίζοντας την ως δήθεν σύμβουλο του και μάλιστα κατά την περίοδο των εξοπλιστικών προγραμμάτων!

Για να μην αναφέρουμε τα του πολιτικού παρελθόντος του νέου υπουργού Υγείας, όταν ως επικεφαλής το «Ελληνικού Μετώπου» ζητούσε να… πέσει φωτιά και τσεκούρι στη ΝΔ και στον Κώστα Καραμανλή. Και την αποκάλυψη αυτή την είχε κάνει ο συνοδοιπόρος του στην νέα κυβέρνηση, από βήματος Βουλής, νέος υφυπουργός Ανάπτυξης για θέματα ΕΣΠΑ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Πλέον, όμως, για το «κοινό καλό», για να βγούμε από τις… λάσπες, ο μεν δεύτερος τηρεί σιγή ιχθύος, ο δε άλλος έβαλε… καμουφλάζ στο τσεκούρι του και έγινε υπουργός.

Όσο για τη νέα κυβερνητική εκπρόσωπο; Τι έλεγε επί κυβερνήσεως Παπαδήμου για το νέο υπουργό Οικονομικών, τον προερχόμενο από το Eurobank (νίκησε τελικά την… Τράπεζα Πειραιώς); Όταν ήταν διευθυντής του οικονομικού γραφείου του Λ. Παπαδήμου, σε άρθρο της με τίτλο «Βρισκόμαστε στο 1922 και όχι στο 1999, κ. Χαρδούβελη» τον Ιανουάριο του 2012, τον χαρακτήριζε «εθελόδουλο» και «αναλυτή των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών της Ελλάδας», επειδή όπως έλεγε η ιδία υιοθετούσε την άποψη ότι η Ελλάδα βυθίζεται στην καταστροφή καθαρά για λόγους παραδειγματισμού. Τώρα; Πάει ξεχάστηκε και αυτό: φιλαράκια για το «κοινό καλό».

Επειδή, όμως, ο λαός δεν ξεχνά, οι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν, όλοι καταλαβαίνουν πωςτο θράσος, όσο απύθμενο κι αν είναι, δεν μπορεί να κρύψει τις αλήθειες. Στις αγορές δεν θα βγούμε εμείς, οι αγορές είναι εδώ, μας κυβερνούν, όπως κι οι τράπεζες, οι εκπρόσωποί τους, οι δανειστές και τα συμφέροντα και όλοι μαζί κάνουν παιχνίδι, απλά και ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ.

Και ποια η απάντησή μας; Απέναντι στο θράσος, ως κοινωνία οφείλουμε να απαντήσουμε με θάρρος και ριζοσπαστικά, απλά και ΤΑΞΙΚΑ, με ανατροπή και διαρκή αγώνα. Να μην εφησυχαστούμε.

Φωτογραφία left.gr