Ωμή βία, ξύλο και κλωτσιές από τα ΜΑΤ στις καθαρίστριες, επειδή θέλουν τη δουλειά τους πίσω (ηχητικό)

Επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκαν γύρω στις 9 και μισή το πρωί οι δικαιωμένες καθαρίστριες, που έχουν αποκλείσει εκ νέου από το πρωί την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, στην Καραγιώργη Σερβίας. Μάλιστα, έχουν κλείσει την πόρτα του υπουργείου με αλυσίδες και λουκέτο.

«Δεν τους φοβόμαστε. Ηττημένες δε θα γυρίσουμε στα σπίτια μας», δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση οι δικαιωμένες καθαρίστριες, μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον τους.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ποιεί την νήσσαν και παρανομεί, μη εφαρμόζοντας την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Οι καθαρίστριες, πάντως, που δείχνουν καθημερινά παράδειγμα αγωνιστικότητας, θα κλιμακώσουν τις επόμενες μέρες τον αγώνα τους, καθώς στις 10 Ιουνίου εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η προσφυγή του Δημοσίου για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου που τις δικαιώνει.

Μια από τις δικαιωμένες καθαρίστριες, η Ευαγγελία Αλεξάκη, μίλησε «στο Κόκκινο» για την επίθεση, την ωμή βία των ΜΑΤ εναντίον τους. «Μας κλωτσάνε και μας χτυπάνε, επειδή θέλουμε τη δουλειά μας πίσω», λέει – ΕΔΩ το ηχητικό.

Να σημειωθεί πως από την Κυριακή έχουν κατασκηνώσει στο υπουργείο Οικονομικών και οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες.

Φωτογραφίες @dromogragos

Συνεχής ενημέρωση από το left.grΕΔΩ.

 

Διαβάστε:

ΜΕΤΑ: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Πέμπτη 5 Ιουνίου – Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών

katharistries-ypoik-mat-ksilo1

katharistries-ypoik-mat-ksilo2

Print Friendly, PDF & Email