Όταν έρχονται εκλογές, δε ρωτάμε την τρόικα για προσλήψεις: τις κάνουμε!

Πώς το έχουν πει οι μνημονιακοί κυβερνώντες; Πως η τρόικα θέλει να μειώσει τους δημόσιους υπαλλήλους και απαγορεύει τις προσλήψεις, και οιαδήποτε ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να έχει το δικό της «Do it, Antoni and Vaggeli».

Τι γίνεται, όμως, όταν πλησιάζουν εκλογές; Δε ρωτούν κανένα και φροντίζουν με ψηφοθηρικές πρακτικές του παρελθόντος να κάνουν προσλήψεις, προκειμένου να κερδίσουν… ψηφουλάκια. Όλα για την επιβίωση, δηλαδή.

Και δε μιλάμε για 100-200 προσλήψεις, αλλά για περίπου 5.000 προσλήψεις στο Δημόσιο (ΔΕΗ, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων). Ειδικότερα, πρόκειται για 3.912 εποχικούς υπάλληλους και 1.320 μόνιμους υπαλλήλους. Για βάλτε αυτό, επί τρεις ψηφοφόρους στην οικογένεια και θα βγάλετε αμέσως το ψηφοθηρικό κέρδος.

Αναλυτικότερα:

Στη ΔΕΗ ήδη βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης η πρόσληψη 600 ατόμων ως μόνιμου προσωπικού, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να προκηρυχθούν άλλες 3.012 θέσεις εποχικού προσωπικού. Εξ αυτών, 2.315 αφορούν σε συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, ενώ 697 θέσεις θα καλυφθούν με συμβάσεις 60 ημερομισθίων για ανειδίκευτους εργάτες.

Στην πρόσληψη 900 εποχικών υπαλλήλων προχωρεί και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της εκτέλεσης του προγράμματος δακοκτονίας 2014.

Από το υπουργείο Μεταφορών αναμένεται να διεξαχθούν τρεις διαγωνισμοί για την κάλυψη 720 μόνιμων θέσεων σε ΟΣΥ, μετρό και ΥΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη 450 οδηγών λεωφορείων και τεχνιτών στις οδικές συγκοινωνίες, 200 ηλεκτροδηγών και υπαλλήλων εισιτηρίων στο μετρό και 70 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην ΥΠΑ.

Με πληροφορίες από την «Καθημερινή», left.gr