Όλοι οι… ημίτρελοι στους δρόμους!

Το πραγματικό τέλος στα μνημόνια θα το βάλει ο ελληνικός λαός με τους αγώνες, στους δρόμους, σε κάθε χώρο εργασίας, αλλά και με την ψήφο του. Για αυτό, και είναι επιτακτική ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι, μαζικά, στις συγκεντρώσεις «υποδοχής» της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σήμερα το απόγευμα, στις 5, προκειμέου να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης, ανατροπής και αποφασιστικότητας στη γερμανίδα καγκελάριο, τους καλούς κυβερνητικούς «μαθητές» της και το Κεφάλαιο, ντόπιο και εγχώριο.

Ανάγκη, λοιπόν, να κατέβουν όλοι οι πολίτες στους δρόμους, άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, γέροι. Και αυτό, παρά την απαγόρευση στο συνταγματικό αλλά και δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη να διαμαρτύρεται, όπως κάνει κατά κόρον η μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου, που μέσα σε ένα αστυνομοκρατούμενο κέντρο θα υποδεχθεί τη «νονά» Άνγκελα.

Κάποιοι, σαν τον υποφήψιο δήμαρχο Αθηναίων, πρώην υπουργό Τουρισμού, πρώην υπουργό Παιδείας (τα αναφέρουμε γιατί θέλει να τα ακούει) Άρη Σπηλιωτόπουλο, θα κάνουν λόγο για… ημίτρελους που βγαίνουν στους δρόμους.

Θα κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτε για το έγκλημα, για το ότι με τη ψήφο τους μετέτρεψαν -και συνεχίζουν να το κάνουν- τη χώρα σε μια «έρημο» φτώχειας, με εκατομμύρια άνεργους, εξαθλιωμένους πολίτες.

Θα κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτε για το νεο-μεσαίωνα που έφεραν στη χώρα με τα μνημόνια, ετοιμάζοντας μάλιστα και νέο μνημόνιο (με το μανδύα του πολυνομοσχεδίου), μέσω του οποίου θα εξαπολύσουν και ένα επίθεση στα Εργασιακά, στο Ασφαλιστικό, στα δημοκρατικά δικαιώματα, ώστε να τα ισοπεδώσουν.

Κάποιοι, όπως η ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ, έχει γίνει ένα με τη μνημονιακή κυβέρνηση: δεν ψηφίζει απεργίες, δε συμφωνεί με τις σημερινές συγκεντρώσεις κατά της γερμανίδας καγκελαρίου, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Κάποιοι θέλουν να μείνουμε στους καναπέδες και να… χαιρόμαστε με τις προεκλογικές φιέστες της εξόδου στις Αγορές, με την ανύπαρκτη δημόσια παιδεία, δημόσια υγεία, τους μισθούς – μπουρμπουάρ, τις συντάξεις πείνας, την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι «φυσιολογικό» για αυτούς. Εμείς, όμως, δε θα τους κάνουμε τη χάρη, και σαν… ημίτρελοι, θα πλημμυρίσουμε το κέντρο της Αθήνας.