Νέα (ν)τροπολογία – σκάνδαλο! Το πολιτικό σύστημα προστατεύει τους δικούς του και απολύει χιλιάδες άλλους

Την ώρα που θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, στις 22 Μαρτίου, χιλιάδες εργαζόμενοι, σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι υπουργείων κτλ., το πολιτικό σύστημα φροντίζει… για να έχει. Πώς; Με (ν)τροπολογία 14 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αποδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία και στα γραφεία των κομμάτων θα αξιολογούνται από τους ίδιους τους βουλευτές (σ.σ.: δε διευκρινίζεται εάν θα παίρνουν… υπερωρίες οι «αξιολογητές»).

Στην τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα και υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τονίζεται ότι «το σύνολο των υπαλλήλων αυτών στερούνται εκθέσεων αξιολόγησης, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, καθώς έχει εντοπιστεί νομοθετικό κενό και μέχρι σήμερα δεν καθορίζεται από καμία διάταξη νόμου ο τρόπος ή η διαδικασία αξιολόγησης τους». Προτείνεται δε, η «αξιολόγηση να γίνεται από τα πρόσωπα και τους φορείς στους οποίους τα πρόσωπα αυτά έχουν διατεθεί».

Η τροπολογία είχε την υπογραφή των βουλευτών της ΝΔ, Θανάση Μπούρα, Γιώργου Στύλιου, Δημήτρη Τσουμάνη, Γιώργου Βλάχου, Δημήτρη Χριστογιάννη, Κατερίνας Παπακώστα, Αλέξανδρου Κοντού, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και του ΠΑΣΟΚ, Πάρη Κουκουλόπουλου, Παναγιώτη Ρήγα, Δημήτρη Σαλτούρου και Χρήστου Γκόκα.