«Κάνε τον καλό, να αρχίσω τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία»

Το γνωστό παίγνιο του «καλού και κακού μπάτσου» άρχισε πλέον να εφαρμόζεται και στην περίπτωση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Η κυβέρνηση έκανε μια πρόταση, αλλά οι δανειστές, και συγκεκριμένα ένα από τα μέλη της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπε «όχι», μέσω… email, και μάλιστα ζητώντας απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις!!! Για να ενισχύσει, δε, την απόρριψη του ελληνικού σχεδίου, άρχισε τις απειλές για μη καταβολή του υπολοίπου της δόσης του… Ιουνίου!!!

«Το Μνημόνιο προβλέπει ως προαπαιτούμενο για εκπλήρωση έως τον Σεπτέμβριο, την υιοθέτηση οριστικών αποφάσεων τον Αύγουστο του 2013 για την αναδιάρθρωση, μέσω σημαντικής συρρίκνωσης, ενόψει της ιδιωτικοποίησης, ή την εκκαθάριση των εταιρειών ΕΛΒΟ, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων και με σκοπό την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων έως το Δεκέμβριο του 2013. Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση αυτών των υποχρεώσεων βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε σχολιάζοντας σχετικά ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, Σίμον Ο’ Κόνορ.

Ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, απορρίπτει τον «ξαφνικό θάνατο» των τριών εταιρειών που του ζητούν οι δανειστές στα πρότυπα της ΕΡΤ, λέει πως «θα δώσουμε μάχη μέχρι τέλους, είμαστε αποφασισμένοι για όλα». Όπως υπογραμμίζουν, δε, οι συνεργάτες του «η χώρα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μείνει χωρίς αμυντική βιομηχανία με χιλιάδες νέους εργαζομένους στο δρόμο και μάλιστα… χωρίς αποζημίωση».

Ωστόσο, μπορεί κανείς να τους πιστέψει όταν με την τακτική τους έχουν δώσει κυριολεκτικά «γη και ύδωρ» στους δανειστές, έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία, έχουν αποδομήσει τις εργασιακές σχέσεις και όταν η ανάπτυξη -που συνεχώς ευαγγελίζονται- υπάρχει μόνον στα κεντρικά δελτία μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών και στα πρωτοσέλιδα παραδοσιακών εκδοτικών συγκροτημάτων, που υποστηρίζουν με σθένος τα μνημονιακά και κυβερνητικά συμφέροντα;

Η απάντηση, πάντως, των εργαζομένων είναι σαφής: «casus belli», στην περίπτωση που οι δανειστές και η μνημονιακή κυβέρνηση προχωρήσουν στον «ξαφνικό θάνατο» των τριών βιομηχανίων, των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.

Δε θα επιτρέψουμε «στους δανειστές να προκαθορίσουν ακόμη και την ανεξαρτησία της χώρας σε μία εποχή που οι κίνδυνοι από τις γύρω είναι υπαρκτοί», «τα τανκ δεν είναι μόνο για τις παρελάσεις. Στο κάτω – κάτω, δεν είναι κακό να δουν οι έλληνες πολίτες τι ακριβώς παράγουμε», «η σπίθα του ξεσηκωμού όλων των εργαζομένων θα ξεκινήσει από τη ΛΑΡΚΟ. Έχουμε στο DNA μας το σκληρό αγώνα για τη δικαιοσύνη», λένε.

 

Διαβάστε επίσης:
Εργαζόμενοι ΕΛΒΟ: Θα κάνουμε πορεία με τα τανκ
ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ: «Ξαφνικό θάνατο», θέλουν οι δανειστές – «Casus belli», απαντούν οι εργαζόμενοι