Στο «ολοκαύτωμα» της διαθεσιμότητας και οι… δασοπυροσβέστες;

Φωτογραφία αρχείου

Όταν το ακούει κάποιος δεν πιστεύει στα αυτιά του. Αλλά είναι μια πραγματικότητα: το γεγονός ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δύο υπουργοί, μπροστά στη… σπουδή τους να υπηρετήσουν τους δανειστές, πρότειναν να τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι… δασοπυροσβέστες!

Ο «Ωτακουστής» δεν ξέρει, αν –εν μέσω θέρους και υψηλού κινδύνου πυρκαγιών- οι συγκεκριμένοι μνημονιακοί υπουργοί θα έπαιρναν τη θέση των δασοπυροσβεστών αλλά και τη μάνικα, προκειμένου να σβήσουν μια δασική πυρκαγιά, γνωρίζει όμως από τι διακατέχονται: από αβελτηρία!

«Είναι αδιανόητο εν μέσω θερινής περιόδου να αποδιαρθρώσουμε αυτήν την υπηρεσία», είπε ανώτερη κυβερνητική πηγή. Με λίγα λόγια, λέει πως θα το κάνουν μετά, άμα δεν τους βγουν οι αριθμοί, με το τρίτο και τελευταίο κύμα των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, των επόμενων 12.500 που θα έχουν γίνει μέχρι τις 31/12.

Η πρόταση των δύο υπουργών δείχνει για μια ακόμη φορά πως σκέπτονται οι μνημονιακοί: οριζόντια… Λένε πως δε θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες απολύσεις, αλλά η σκέψη τους δείχνει ότι προς εκεί κινούνται.

Βλέπουν αριθμούς. Όχι ανεργία, όχι εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας. Ακούν τους δανειστές και τη Μέρκελ. Όχι τη «στρατιά» των νεόπτωχων Ελλήνων που έχουν δημιουργήσει, και σύντομα θα την ενισχύσουν με επιπλέον 40.000 ανθρώπους – υπαλλήλους που θα διώξουν από το Δημόσιο και ακόμη περισσότερους από τον ιδιωτικό τομέα, εξαιτίας των «αναπτυξιακών» παρεμβάσεων τους, όπως, για παράδειγμα, η λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές και αργίες.

Αυτή η σκέψη τους δείχνει πως δεν τους ενδιαφέρει που άφησαν αφύλαχτα τα σχολεία (ελέω διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων), δεν τους ενδιαφέρει να αφήσουν αφύλαχτα τα δάση, τους ενδιαφέρει ένα πράγμα: η καρέκλα τους και οι αφεντάδες τους, είτε πρόκειται για τους δανειστές και τη Μέρκελ είτε για το Κεφάλαιο και τους φίλους – διαπλεκόμενους, όπου θα δώσουν τα πάντα, έναντι… συμβολικού τιμήματος, αφού πρώτα το εξευτελίσουν, όπως κάνουν με την Υγεία, την Παιδεία, την Καθαριότητα, το κοινωνικό κράτος – πρόνοια.

«Ωτακουστής»

 

Διαβάστε επίσης:

Διαθεσιμότητα: «Black list N.2», με 4.988 από 11 υπουργεία

Εμπαιγμός και φοροσόκ: 18% μείωση μισθών + 52% αύξηση φορολογίας

Απεργούν γιατροί, υγειονομικό προσωπικό για διαθεσιμότητα, υποβάθμιση δημόσιας υγείας

«Η πρόκληση αρχίζει απ’ αυτόν που προκαλεί τον κόσμο»

Ο διχασμός και οι λεονταρισμοί «σπέρνουν» απολύσεις και φτώχεια

Τώρα αλλαγή πορείας στα συνδικάτα μέσα από ένα αυτόνομο, πλειοψηφικό, αγωνιστικό, ταξικό ρεύμα