Μετά την καραντίνα, θα αρχίσει και το παιδομάζωμα;

Μπορεί ο «στρατηγός άνεμος» Βύρων Πολύδωρας με τα έπη του να έκανε ακροδεξιό φάλτσο, λέγοντας για συνεργασία ΝΔ – Χρυσής Αυγής, και στη συνέχεια του το κόμμα του, με μια «αμερικανιά» (σ.σ: ανακοίνωση μιάμισης γραμμής), να τον «άδειασε», κάνοντας λόγο για «περίεργη δήλωση», ωστόσο, άλλος είναι αυτός που με τα έργα του δείχνει καθαρά και χωρίς καμία αιδώ τον προσανατολισμό του: ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Άλλωστε, τη «στρατιωτική» του διάθεση την έδειξε, όταν έκανε νυχτερινή έφοδο στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Τι έκανε ο νέος υπουργός Υγείας; Επανέφερε την Υγειονομική Διάταξη ΓΥ/39α του προκατόχου του Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα με την οποία είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί οι οροθετικές ιερόδουλες. Ήταν μία από τις πρώτες πράξεις που υπέγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Το πρόσχημα για την επαναφορά της, η προστασία της δημόσιας υγείας από λοιμώδη νοσήματα, σαφώς έωλο και αστείο, καθώς προβλέπει άγρια αστυνομική καταστολή σε θέματα υγείας, με καραντίνα μεταναστών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Τι προβλέπει; Μεταξύ άλλων, ότι «όσοι έχουν κάποιο από τα παραπάνω νοσήματα δεν θα εισέρχονται στη χώρα. Σε περίπτωση δε που βρίσκονται ήδη παράνομα, θα τίθενται υπό περιορισμό-καραντίνα ούτως ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας όλης της χώρας υποχρεούνται να δημιουργήσουν χώρους απομόνωσης που να πληρούν τις ιατρικές προδιαγραφές νοσηλείας».

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είχε κατηγορηθεί από διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την πρακτική αυτή, ενώ όλες οι οροθετικές γυναίκες τα ονόματα και οι φωτογραφίες των οποίων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα και διασύρθηκαν αθωώθηκαν από τα δικαστήρια.

Από τα δικαστήρια… διότι για τον Άδωνι ήταν και παραμένουν «κόκκινο πανί». Αυτές είναι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Όχι οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά. Όχι η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων. Όχι το ότι λειτουργούν με προσωπικό κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Την Υγειονομική Διάταξη ΓΥ/39α είχε καταργήσει η τέως υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, καθώς: «η καταργηθείσα υπουργική απόφαση (υγειονομική διάταξη 39Α) στερείτο νομίμου ερείσματος, καθώς τόσο η νομοθετική εξουσιοδότηση του άρθρου 43 του ν. 4025/2011 (ΦΕΚ 228 Α’) όσο και του άρθρου 2 του ν. 2520/1940 (ΦΕΚ 273 Α’) αφορούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια και ταβέρνες), νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές κ.λπ. και οπωσδήποτε όχι σε προϋποθέσεις καραντίνας, σε ανθρώπους και στον περιορισμό της ελευθερίας κινήσεως και αυτοδιαθέσεώς τους. Η εν λόγω υγειονομική διάταξη όφειλε συνεπώς να καταργηθεί ως αντισυνταγματική, αφ’ ενός λόγω υπερβάσης της νομοθετικής εξουσιοδότησής της, αφ’ ετέρου διότι στην πράξη λειτούργησε ως εργαλείο για την καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατοχυρωμένων συνταγματικά».

«Ωτακουστής»