13 και 13/02/2013: 48ωρη πανελλαδική απεργία ΠΟΕ – ΟΤΑ για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές

48ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί από την Τετάρτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των περίπου 5 χιλιάδων εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές (προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», «Κ.Δ.Α.Π.», κ.α.). Παράλληλα, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι εργαζόμενοι ζητούν νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας τους, άμεση σύσταση μέσω των Ο.Ε.Υ., οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και την στελέχωση τους με εξειδικευμένο προσωπικό, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους «που για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι» και ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών για τη δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει την υποχρέωση όλων για υπεράσπιση του δικαιώματος στην παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους τους δικαιούχους.

Αναδημοσίευση από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 13-2-2013


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.