ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.30 ΣΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ Τρίωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 12:30 το μεσημέρι.

Οι καθηγητές καλούν και τα διοικητικά συμβούλια των κατά τόπους ενώσεών τους (ΕΛΜΕ) σε συνεργασία με μαθητές και γονείς να διοργανώσουν διαμαρτυρίες στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 ως τις 14:00 και από τις 14:00 ως τις 17:00 το απόγευμα.

Κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών είναι να καλυφθούν τα περίπου 2000 εκπαιδευτικά κενά που -όπως σημειώνουν- παρατηρούνται στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Επιπλέον, διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις τμημάτων που επιχειρούνται με στόχο, όπως τονίζουν, να «εξοικονομηθούν» εκπαιδευτικοί και να διατεθούν στα κενά που υπάρχουν.

Αναδημοσίευση από ΕΘΝΟΣ, 5-12-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.