15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ: Πανελλαδική στάση δημοτικών υπαλλήλων για τους «επανελέγχους» των συμβάσεων

Πρόσφατα

meta-otaΟ προσχηματικός επανέλεγχος των συμβάσεων ΙΔΟΧ που μετατράπησαν σε ΙΔΑΧ αποτελεί το νέο «εφεύρημα» για νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην εφαρμόσουν τις εκτρωματικές διατάξεις του νόμου 4250/2014 δηλώνοντας καθολικά ΑΝΥΠΑΚΟΗ με ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία που έχει σχέση με τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανέλεγχου των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου με επαναπροσδιορισμό των προϋποθέσεων και θέτοντας, μετά από 20 χρόνια, νέα κριτήρια της μετατροπής τους, έχει φέρει σύγχυση και πανικό στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός των απολύσεων και της Διοικητικής Απορρύθμισης μετά την πρώτη απόπειρα να προσβάλει και να κάμψει την κινηματική μορφή αντίδρασης που έχουν επιλέξει οι εργαζόμενοι και υλοποιούν μαζικά, συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει πάρει ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της μνημονιακής συγκυβέρνησης, στέλνοντας για δεύτερη φορά την απεργία των εργαζομένων στα δικαστήρια, ποινικοποιώντας τον αγώνα τους, ευελπιστώντας, ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και να υλοποιηθούν οι εντολές που έχει δώσει η τρόικα στην υπόδουλη κυβέρνηση.

Οι 6.500 ανθρωποκτόνες ακόμα απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους που έρχονται να προστεθούν σε χιλιάδες προηγούμενες απολύσεις εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δεν βγαίνουν από τους τελικά πολύ λίγους επίορκους ή κατόχους πλαστών πτυχίων, παρά την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης περί του αντιθέτου που μίλαγε για χιλιάδες διεφθαρμένους δημόσιους υπαλλήλους.

Ο προσχηματικός επανέλεγχος των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου με νέα κριτήρια από αυτά που ίσχυαν τότε που έγινε η μετατροπή τους, είναι το νέο «όχημα» που έχει επιλεγεί από τον υπουργό και την κυβέρνηση που θα οδηγήσουν σε νέες ανθρωποθυσίες – απολύσεις εργαζομένων ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 6.500 απολύσεων που έχουν υποσχεθεί στην τρόικα καθώς θα επιταχύνει και την διάλυση υπηρεσιών με στόχο την ιδιωτικοποίηση τους.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που έχει αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και να διαδηλώσουμε μαζικά έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15 – Αθήνα) και εν συνεχεία στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. – Λεωφ. Συγγρού 60), δηλώνοντας την αποφασιστικότητα μας να μην επιτρέψουμε τον προσχηματικό επανέλεγχο που στοχεύει σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.

Η μετατροπή της ομηρίας και της ανασφάλειας των συμβασιούχων σε μόνιμη και σταθερή εργασία εκτός του ότι έγινε με νόμιμες διαδικασίες πρωτίστως έγινε κάτω από την πίεση των διαχρονικών και επίπονων αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων.

Κανένας εργαζόμενος δεν θα γίνει συνένοχος στο έγκλημα

 

  • Η ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ, ΕΔΩ.
  • Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΕΔΩ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις