21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

3+2 καθαρίστριες ξανά στη ΓΑΔΑ – Κάλεσμα για δυναμικό «παρών» από το ΜΕΤΑ

Πρόσφατα

«Αυξάνονται και πληθύνονται» οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες, που καλούνται στη ΓΑΔΑ για να απολογηθούν.

Συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να κατατρομοκρατήσει τους εργαζομένους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, και για μια ακόμη φορά επιχειρεί να σπάσει το ακμαίο ηθικό των αγωνιζόμενων καθαριστριών.

Έτσι, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, καλούνται να καταθέσουν για τα αδικήματα της «εξύβρισης κατά συρροή», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης σε δημόσιο χώρο από κοινού» και των «σωματικών βλαβών κατά αστυνομικού οργάνου» οι τρεις καθαρίστριες που πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, αλλά… συν ακόμα δύο.

«Αλήθεια να περιμένουμε την προσθήκη κι άλλων ονομάτων;», σχολιάζουν σε ανακοίνωσή τους οι καθαρίστριες, στέλνοντας για μια ακόμη φορά μήνυμα προς την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει».

Αντιδρώντας, δε, την ίδια ώρα, έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας παράλληλα τις ομοσπονδίες και τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και κάθε πολίτη να δηλώσει δυναμικό «παρών», υποστηρίζοντας εμπράκτως τον αγώνα τους. Να σημειωθεί πως αλληλεγγύη και υποστήριξη στον αγώνα των καθαριστριών ήρθε και από ευρωπαϊκά συνδικάτα.

«Πρόκειται για εκδικητικές διώξεις που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη ΓΑΔΑ καλούνται να απολογηθούν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους για τα τεκταινόμενα της Τετάρτης.

Όπως καταγγέλλουν οι καθαρίστριες, «τις προηγούμενες μέρες συνέβησαν πολλά τραγελαφικά, με καθαρίστριες να κατονομάζονται χωρίς να γνωρίζουν, που να επιδώσουν τις κλήσεις. Έναν χρόνο τώρα δεν υποκύψαμε ούτε στην επιχείρηση κατασυκοφάντησής μας ούτε στις διαρκείς κατασταλτικές επιθέσεις».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορίες δεν στέκουν και θα καταπέσουν», καταλήγουν.

Από την πλευρά της, η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ, που από την πρώτη στιγμή στέκεται στο πλευρό των καθαριστριών, καλεί όλους και όλες να παρεβρεθούν στη συγκέντρωσή τους, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική, στην Cosco, στην Coca Cola, στη Wind και σε άλλες υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα συμβολίζουν τον αγώνα χιλιάδων εργαζομένων που αγωνίζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στις μνημονιακές αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, μέσα από τις οποίες περνά η πιο στυγνή νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα του καπιταλισμού σε βάρος της εργασίας και της κοινωνίας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις