16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίσχεση εργαζομένων στον ΟΑΣΘ – Κίνδυνος να βάλουμε «λουκέτο» λένε μέλη της διοίκησης

Πρόσφατα

oasth-logoΧωρίς αστικά λεωφορεία από σήμερα η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 1,5 μήνα. Η επίσχεση γίνεται προκειμένου να ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση σχετικά με το ποσό που το Δημόσιο οφείλει στον Οργανισμό.

Τις τελευταίες μέρες, η διοίκηση του ΟΑΣΘ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, καθώς η κυβέρνηση, πιστή στις μνημονιακές δεσμεύσεις, έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην μείωση των επιδοτήσεων στις αστικές συγκοινωνίες.

Ο ΟΑΣΘ ισχυρίζεται ότι λόγω των χρεών που έχει το Δημόσιο προς την εταιρεία δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα καύσιμα αλλά ούτε και για τους μισθούς των εργαζομένων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν μέλη της διοίκησης του ΟΑΣΘ, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ο Οργανισμός να έχει κλείσει έως το τέλος του μήνα.

Στην Αθήνα όπου η διοίκηση του ΟΑΣΑ ασκείται ουσιαστικά από το υπουργείο Μεταφορών, οι περικοπές έχουν ήδη γίνει. Από την άλλη, στη Θεσσαλονίκη, ο ΟΑΣΘ αποτελεί μια ιδιωτική επιχείρηση που επιδοτείται από το κράτος και την διοίκηση ασκεί μια ομάδα μετόχων και λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας προκύπτει και η εξέλιξη αυτή.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις