19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μεγάλο συλλαλητήριο το απόγευμα κατά των απολύσεων – Πορεία προς τις δικαιωμένες καθαρίστριες

Πρόσφατα

meta-panoΜεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα διοργανώνει σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή και δεκάδων σωματείων του ιδιωτικού τομέα, μεταξύ των οποίων και η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ). Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης στο Σύνταγμα για τις υπό απόλυση διαθέσιμες, πλην όμως δικαιωμένες δύο φορές καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, «η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την ανάλγητη πολιτική της, οδηγεί τους εργαζόμενους που έθεσε η ίδια σε διαθεσιμότητα (σχολικούς φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενους σε υπουργεία) σταδιακά σε απόλυση. Είναι οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονται μετά από 103 χρόνια! Ακολουθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κ.λπ., διογκώνοντας τους ήδη εφιαλτικούς αριθμούς των απολυμένων και των ανέργων».

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζοντας τον ηρωικό αγώνα των χιλιάδων αυτών υπαλλήλων καλεί σε συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος καθώς και σε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών (Καραγ. Σερβίας 10), όπου οι καθαρίστριες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, απαιτώντας την εκτέλεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διατάσσει την άμεση επαναπρόσληψή τους. Στις κινητοποιήσεις καλεί και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, μαζί με τα σωματεία – μέλη της.

Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος, την οποία διοργανώνει το Συντονιστικό των καθαριστριών με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουν αφιλοκερδώς, οι παρακάτω καλλιτέχνες: Βαμβακούσης Ηλίας, Βεριώνης Δημήτρης, Βέττα Καλλιόπη, Γραικούσης Άρης, Δρογώσης Στάθης, Ευσταθία, Θωμαΐδης Κώστας, Ιωάννου Γιάννης, Κώτσιας Μάρκος, Λιούγκος Ηλίας, Λαϊκό συγκρότημα – Γιώργος Αλτής, Μαλανδρενιώτη Αναστασία, Ματράκας Νάσος, συγκρότημα «Μποέμισες», Παπαδημητρίου Μάνια, Παπαδοπούλου-Τζαβέλα Νατάσσα με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», Ρασούλη Ναταλία, Ρεμπούτσικα Μαρία, Στίγκα Θεοδοσία, Τσαντίλας Μιχάλης και το συγκρότημα Carousel.

Επίσης οι Αρμένης Φώτης, Γουρζουλίδης Παναγιώτης, Λαγκουρέλη Μαρία, Μπόλλας Απόλλων, Στάικου Σέβη, Σκουρολιάκος Πάνος και Χατζηδημητράκης Βασίλης. (Καλλιτεχνική επιμέλεια – συντονισμός: Κεφαλά Αθηνά, Μαλανδρενιώτη Λιάνα, Μποσκοίτης Αντώνης, Λίντα Πεπέ).

 

Διαβάστε επίσης:

ΜΕΤΑ: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Πέμπτη 5 Ιουνίου – Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις