19.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση – Κάλεσμα ΑΑΡΣ-ΑΔΕΔΥ

Πρόσφατα

Όχι στα λουκέτα στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ – Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους

Α.Α.Ρ.Σ. – ΑΔΕΔΥ

Το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ψηφίζεται την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στη Βουλή, βάζει λουκέτο στις μοναδικές δημόσιες δομές στον τομέα αυτό που λειτουργούσαν στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και εξυπηρετούσαν εκατομμύρια εργαζόμενους. Με το σχ. Νόμου 8500 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν σε διαθεσιμότητα με την πλειονότητα από αυτούς να οδηγούνται στην απόλυση.

Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης, έρχεται σε συνέχεια του λουκέτου σε 11 Νοσοκομεία, νέων επιβαρύνσεων στα φάρμακα και της εξετάσεις και μιας σειράς νέων χαρατσιών στον τομέα της Υγείας.

Με το σχ. νόμου, η μνημονιακή συγκυβέρνηση επιχειρεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, αφού στο μεγάλο επιχειρηματικό ιδιωτικό τομέας υγείας, δίνεται προνομιακός ρόλος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η επιλογή αυτή θα εκτινάξει στα ύψη την οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και θα οδηγήσει σε οικονομική χρεοκοπία τον κλάδο υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Το σχ. Νόμου δεν παίρνει κανένα μέτρο προκειμένου πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες που είναι ανασφάλιστοι και αδυνατούν να προσεγγίσουν γιατρούς, φάρμακα και τα Νοσοκομεία, να τύχουν έστω και στοιχειωδών παροχών από το Σύστημα Υγείας.

Η Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία Δημοσίου καλεί τα Συνδικάτα, τους Εργαζόμενους, του Άνεργους τους Συνταξιούχους τη Νεολαία να στηρίξουν την κινητοποίηση που έχουν καλέσει τα Συνδικάτα των Υγειονομικών για την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας.

Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να μην κλείσουν υπηρεσίες και δομές υγείας του ΕΟΠΥΥ, αντίθετα να αναβαθμιστεί η λειτουργία τους και να προσφέρουν Δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κάλυψη μέσα σε ένα ολοκληρωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

                                                                                                                   5 /2 /2014

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις