16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγκύκλιος για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών

Πρόσφατα

Εγκύκλιο, για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και για την άρση πιθανόν αιτιών ακυρότητας αυτών των διαδικασιών, υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια οφείλουν πλέον να αποστέλλουν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πλήρεις τους φακέλους των υποθέσεων, συνοδευόμενους και από κατάλογο περιεχομένων εγγράφων.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, προχωρά η επικαιροποίηση των ατομικών φακέλων των δημοσίων υπαλλήλων με έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, ενώ με εντολή του υπουργείου συνεχίζονται  οι επιτόπιοι έλεγχοι του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και κατά συνέπεια τον εντοπισμό των χρονίως απουσιαζόντων υπαλλήλων.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

104 απολύσεις επίορκων τον Ιούλιο

Την ίδια ώρα, επιταχύνονται  οι πειθαρχικές διαδικασίες και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους όπως και η έξοδος σε αυτοδίκαιη αργία για πειθαρχικούς λόγους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους 104 δημόσιοι υπάλληλοι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό από τον Ιούλιο του 2012 σε 204, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιούλιος 2012 – Ιούλιος 2013) ανέρχονται σε 993.

Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα εξετάστηκαν στα Πειθαρχικά Συμβούλια, περίπου 500 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 350 στα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια το πρώτο εξάμηνο του έτους και οι υπόλοιπες 150 στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2013.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις