22.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραμένει και δεν απολύεται ο Γ. Θαλάσσης από τη «Σχολή Μωραΐτη», λέει το ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας

Πρόσφατα

Απολύθηκε διότι στήριξε τους δολοφονηθέντα Αλέξανδρο Γρηγορόπουλου και το φυλακισμένο Νίκο Ρωμανό.

Με μια απόφαση – κόλαφο για την αυθαίρετη εργοδοσία της «Σχολής Μωραΐτη», το ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας, σε συνεδρίασή του την Πέμπτη 29/1, είπε «όχι» στην απόλυση του διευθυντή στο γυμνάσιο της «Σχολής Μωραΐτη», του Γιώργου Θαλάσση, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, όταν δηλαδή λήγει η θητεία του.

Η απόφαση ελήφθη, έπειτα από πρόταση του προέδρου του κ. Φαλούκα, των δύο εκπροσώπων του Δημοσίου και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ, του προέδρου Μ. Κουρουτού και του γραμματέα Χ. Σαρρή.

Οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας

Το ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση, αφού έλαβε υπόψη οδηγία που εστάλη από τη Διεύθυνση Προσωπικού Π.Ε. & Δ.Ε. του υπουργείου Παιδείας, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας.

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου, η θητεία διευθυντή ιδιωτικής σχολικής μονάδας είναι ετήσια (άρθρο 25, παρ. 4 του Ν. 682/77) και μπορεί να διακοπεί μόνο εάν:

  • Ο ίδιος ο διευθυντής το ζητήσει με αίτησή του επικαλούμενος σοβαρούς λόγους, ή

  • Ύστερα από αιτιολογημένη σύμφωνη απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, εάν το σχολείο επικαλεστεί συγκεκριμένο λόγο που άπτεται της ορθής τήρησης των καθηκόντων του

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί «σταθμό», καθώς βάζει φραγμό στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αποκαθιστά τον εποπτικό ρόλο των υπηρεσιακών συμβουλίων στον έλεγχο των προσλήψεων και των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι η “Σχολή Μωραΐτη” θα πειθαρχήσει με την απόφαση του ΠΥΣΔΕ και ότι ο Γιώργος Θαλάσσης θα αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του», σχολιάζει η ΟΙΕΛΕ.

ΕΔΩ το έγγραφο – οδηγία του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε επίσης:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις