37 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

[6/7] Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά των μαζικών εγκλημάτων του Ισραήλ στη Γάζα

Κάλεσμα από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων

Πρόσφατα

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων σε όλους και όλες, στη νέα συγκέντρωση που πραγματοποιεί και αυτό το Σάββατο 6 Ιούλη 2024 στο Σύνταγμα στις 7μμ., «για να εκφράσουμε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ακόμη πιο δυνατά και μαζικά την θέλησή μας να μπει τέλος στο αιματοκύλισμα και στην σφαγή στη Γάζα, στη Ράφα και σε ολόκληρη την Παλαιστίνη». Στα αιτήματα: Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ • Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα • Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή • Να καταδικαστεί η εθνοκάθαρση και η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του καλέσματος:

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

ΚΑΛΕΣΜΑ προς τον ελληνικό λαό, τα Σωματεία
και τις Συλλογικότητες

Διαδηλώνουμε και αυτό το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024
στο Σύνταγμα στις 7μμ.

Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ • Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα • Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή • Να καταδικαστεί η εθνοκάθαρση και η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ

Από τις 7 Οκτώβρη 2023, έχει δολοφονήσει πάνω από 38.000 ανθρώπους και τραυματίσει άλλους πάνω από 87.000, την ώρα που αγνοούνται και θεωρείται πως είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια πάνω από 11.000 Παλαιστίνιοι και Παλαιστίνιες.

Το Ισραήλ συνεχίζει ανενόχλητο τα μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να σπέρνει τον όλεθρο στην πολύπαθη Γάζα και κυρίως στο νότιο τμήμα της, έχοντας πάντα τη στήριξη ΗΠΑ – ΕΕ. Κλιμακώνει τη βάρβαρη επίθεση στο νότιο τμήμα της, δημιουργώντας συνθήκες χάους , με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Δεν «ορρωδεί προ ουδενός». Η δολοφονική πολεμική μηχανή του τις τελευταίες ημέρες έχει κλιμακώσει τη βάρβαρη επίθεσή της στη Ράφα, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι και συνωστισμένοι πάνω από ένα 1 εκατ. ξεριζωμένοι και καταδιωγμένοι Παλαιστίνιοι. Βομβαρδίζει σχολειά, προσφυγικούς καταυλισμούς και σπίτια , με τη συντριπτική πλειονότητα των νεκρών να είναι γυναίκες και παιδιά.

Επιπλέον, δημιουργεί συνθήκες χάους, με αποτέλεσμα να έχει ενταθεί κατά μήκος της συνοριακής γραμμής Ισραήλ – Αιγύπτου το πλιάτσικο κατά των φορτηγών του ΟΗΕ που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Στην πράξη, εδώ και περίπου 20 ημέρες τίποτε δεν έχει μπει στη Γάζα (τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα κ.λπ.).

Η επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας στην Παλαιστίνη που ξεκίνησε με την πρώτη καταστροφή (Νάκμπα) το 1948, βρίσκει την συνέχειά της στο έγκλημα που συντελείται σήμερα στην Γάζα. Σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή Ισραήλ – ΗΠΑ θέλουν να οδηγήσουν σε εξαφάνιση την Παλαιστίνη και να εκτοπίσουν το λαό της από τη γη και από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη.

Η στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα που συνεχίζεται για εννέα μήνες είναι μία επιχείρηση γενοκτονίας που απειλεί όχι μόνο τον Παλαιστινιακό λαό αλλά πυροδοτεί μία γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η ένοπλη αντίσταση και ο λαός της Παλαιστίνης όλο αυτό το διάστημα αντιστέκονται με γενναίο και ηρωικό τρόπο εμποδίζοντας το Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Το κράτος δολοφόνος έχει σταθερά την στήριξη ΗΠΑ – ΕΕ αλλά και της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την χώρα μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή στέλνοντας τη φρεγάτα Ύδρα να κάνει τον χωροφύλακα στην Ερυθρά Θάλασσα για τα εφοπλιστικά συμφέροντα, καθώς και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τα λιμάνια μας να έχουν μετατραπεί σε ορμητήριο στις επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού. ΗΠΑ και Δύση προωθούν την θέση για ένα κράτος προτεκτοράτο που θα υπηρετεί τις στρατηγικές επιδιώξεις τους και τα συμφέροντα τους.

Ο γενναίος λαός της Παλαιστίνης είναι αυτός και μόνο αυτός που θα αποφασίσει για το σήμερα και το μέλλον του και θα είμαστε σταθερό στο πλευρό του!

Οι λαοί όλου του κόσμου, κόντρα στην επιλογές των κυβερνήσεων τους, εκφράζουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Παλαιστινίων, βρίσκονται σταθερά στο πλευρό τους, απαιτούν να σταματήσει η γενοκτονία, οι βομβαρδισμοί, να αποχωρήσουν τώρα τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ από όλη την παλαιστινιακή γη, να αποκτήσει η Παλαιστίνη το δικό της ανεξάρτητο κράτος.

Η Πρωτοβουλία Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων, που συγκροτήθηκε πριν δύο χρόνια, βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού εκφράζοντας την αλληλεγγύη της με πολύμορφες δράσεις, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους και όλες να εκφράσουμε ακόμη πιο δυνατά και μαζικά την θέλησή μας να μπει τέλος στο αιματοκύλισμα και στην σφαγή στη Γάζα, στη Ράφα και σε ολόκληρη την Παλαιστίνη.

03-07-2024

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις