28.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

[21/6] ΠΕΣΕΚ: Κάλεσμα στη συγκέντρωση στη ΔΔΕ Πειραιά [1μμ.] κατά των νέων πολιτικών – συνδικαλιστικών διώξεων

Πρόσφατα

Η βιομηχανία πολιτικών – συνδικαλιστικών διώξεων καλά κρατεί και επεκτείνεται στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της διοίκησης και του κράτους μπήκαν και παραπέμπονται σε Πειθαρχικό οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί Δημήτρης Χαρτζουλάκης, αναπληρωτής και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, και η Χρύσα Χότζολου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, έπειτα από μια  πετυχημένη κινητοποίηση σε σχολείο μαζί με μαθητές ενάντια στην «αξιολόγηση». Κατηγορούνται για «χαρακτηριστικώς (!) αναξιοπρεπής για υπάλληλο συμπεριφορά εντός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος» και «παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα».

Οι διώξεις στηρίζονται πάνω στην αντιδραστική «μεταρρύθμιση» που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ (αντεργατικοί νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, Ποινικός Κώδικας κ.λπ.). Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό με ποιον τρόπο στήνονται οι κατηγορίες από το πόρισμα του Πειθαρχικού, συνεπώς και τι στοχοποιείται: «φωνασκίες» και «συνθήματα», μαθητών και εκπαιδευτικών «διατάραξαν την ομαλή λειτουργία του δημόσιου σχολείου», «διατάραξαν την ψυχική ηρεμία στο σχολείο», «η αξιολόγηση ακυρώθηκε»

Οι παραπάνω κατηγορίες θυμίζουν τις απειλές που είχε εκτοξεύσει ο δικτάτορας Παπαδόπουλος προς προς καθηγητές πανεπιστημίων κατά τις πρώτες φοιτητικές εξεγέρσεις, όταν τους είχε πει: «Είναι δυνατόν να μην μπορείτε να ελέγξετε τους μαθητάς σας; Θα βάλω φωτιά σε οποιουδήποτε το κεφάλι αλλά φωτιά στην ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψω να βάλει κανείς. Γνωρίζω ποιοι κατηύθυναν την ενέργεια, και αν χρειαστεί, θα τους συντρίψω».

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι όλο αυτό το νομικό οπλοστάσιο ήρθε και θα χρησιμοποιηθεί ενάντια στους αγώνες. Το σχέδιο του συστήματος  για την επιβολή της βάρβαρης πολιτικής συμπεριλαμβάνει αυτούς τους αντιδραστικούς νόμους της κυβέρνησης. Θέλουν να οδηγήσουν τον λαό στη φτώχεια και τη νεολαία σε αδιέξοδα, στερώντας μια σειρά δικαιωμάτων. Για αυτό και καταστέλλουν κάθε αγώνα (μαθητών, φοιτητών, νεολαίας, εργαζομένων).

Επιχειρούν και απαιτούν τη φίμωση σωματείων και κάθε φωνής που δυναμώνει και λέει ότι η αντίσταση είναι μονόδρομος. Έτσι και η βιομηχανία πολιτικών και συνδικαλιστικών  διώξεων αγωνιστών που έχει στηθεί σε πολλούς χώρους και κλάδους εργασιακούς  αποτελούν  ένα από τα εργαλεία  τρομοκράτησης του λαού. Η συνεχής προσθήκη νέων διώξεων γεννάει την ανάγκη ενίσχυσης ενός δυναμικού και αποτελεσματικού κινήματος κόντρα σε αυτή την πολιτική.  Οι διώξεις αγωνιστών  πρέπει να γίνουν  υπόθεση όλου του λαού. Αυτές οι νέες διώξεις είναι ένα μήνυμα σε όλο  τον λαό ότι όποιος στέκεται κόντρα στα σχέδια τους θα τιμωρείται παραδειγματικά.  Η στοχοποίηση  του μαχόμενου συνδικαλιστικού κινήματος και η επιβολή της τρομοκρατίας σε κάθε πεδίο αντίστασης και αγώνα που συγκροτείται δεν πρέπει να περάσουν.

Η ΠΕΣΕΚ δηλώνει την αλληλεγγύη της στους εκπαιδευτικούς Δημήτρη Χαρτζουλάκη και Χρύσα Χότζογλου και σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή και αγωνίστρια. Καλεί όλους και όλους στη κινητοποίηση που πραγματοποιείται την Παρασκευή 21 Ιούνη, στη 1μμ., στη ΔΔΕ Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 35) ενάντια στις νέες πολιτικές – συνδικαλιστικές διώξεις.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ,
ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ – ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Αθήνα, 20-06-24

Για το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ
Ο πρόεδρος
Γρηγόρης Καλομοίρης
Ο γενικός γραμματέας
Σταμάτης Νικολάου

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις