29.9 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Εκπαίδευση: Μεγαλώνει η βιομηχανία συνδικαλιστικών πολιτικών διώξεων | Νέες παραπομπές στο Πειθαρχικό

Πρόσφατα

ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου

Νέες παραπομπές στο Πειθαρχικό

Μεγαλώνει η βιομηχανία συνδικαλιστικών πολιτικών διώξεων

Άμεσα η ΟΛΜΕ να πάρει απόφαση στήριξης των συναδέλφων
και κινητοποιήσεις

Καταγγέλλουμε την παραπομπή σε Πειθαρχικό (στο οποίο κατέληγε το πόρισμα της ΕΔΕ) των Χαρτζουλάκη Δημήτρη -αναπληρωτή και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά- και Χρύσας Χοτζόγλου -μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά-. Οι κατηγορίες; «Χαρακτηριστικώς(!) αναξιοπρεπής για υπάλληλο συμπεριφορά εντός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», «παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα».

Όλα αυτά όχι για κάποιο έγκλημα, αλλά για την επιτυχημένη κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί μαζί με μαθητές το προηγούμενο διάστημα ενάντια σε αξιολόγηση σε σχολείο του Πειραιά.

Είναι χαρακτηριστικό με ποιον τρόπο στήνονται οι κατηγορίες από το πόρισμα του πειθαρχικού, άρα και τί στοχοποιείται: «φωνασκίες» και «συνθήματα», μαθητών και εκπαιδευτικών «διατάραξαν την ομαλή λειτουργία του δημόσιου σχολείου», «διατάραξαν την ψυχική ηρεμία στο σχολείο», «η αξιολόγηση ακυρώθηκε». Στηρίζονται πάνω στο αντιδραστικό νομικό πλαίσιο (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη) που έχει ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα. Φυσικά μέσα στο πόρισμα της ΕΔΕ αναφέρεται και το «ιερό δικαίωμα» στην αξιολόγηση, που «προφανώς» πρέπει να διασφαλίζεται πάνω από όλα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι δύο νέες παραπομπές σε πειθαρχικό είναι κομμάτι της βιομηχανίας διώξεων που ξετυλίγεται όλο αυτό το διάστημα. Η αξιοποίηση και η στοίχιση των κατηγοριών με βάση τους νέους αντισυνδικαλιστικούς νόμους δείχνει πώς επιδιώκεται να αξιοποιηθούν για να χτυπηθεί η αντίσταση, η συνδικαλιστική δράση.

Προφανώς αυτές οι δύο νέες διώξεις είναι συνέχεια των διώξεων εκπαιδευτικών που υπάρχουν με τη σφραγίδα των ΔΔΕ, στον Πειραιά, στην Α’ Αθήνας και αλλού. Θυμίζουμε την πρόσφατη απόφαση στην Α’ Αθήνας για στέρηση τριών ημερομισθίων για συνάδελφο που δεν έκανε τηλεκπαίδευση σε μέρες κατάληψης. Συνδέονται με όλη τη βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας που έχει στηθεί ενάντια σε οποιονδήποτε επιχειρεί να αγωνιστεί πραγματικά. 

Δυστυχώς φαίνεται και στον πλέον καλόπιστο συνάδελφο ότι η αξιολόγηση, οι απανωτοί διαγωνισμοί τύπου PISA, η διεύρυνση των προτύπων, οι διακηρύξεις για το νέο ψηφιακό σχολείο και η χρήση της τηλεκπαίδευσης ως απεργοσπαστικό εργαλείο και συμπλήρωμα της υποχρηματοδότησης-λιτότητας, δεν είναι ουδέτερες και ακίνδυνες αλλαγές. Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε τέτοια εκδικητικότητα και τόσα πειθαρχικά απέναντι σε συναδέλφους που ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, της κριτικής και της αμφισβήτησης όλων αυτών των αλλαγών που εμπορευματοποιούν ακόμα περισσότερο την δημόσια εκπαίδευση και οξύνουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες. Ούτε είναι τυχαίο ότι οι πρωτεργάτες των διώξεων, οι ΔΔΕ Α’ Αθήνας και ΔΔΕ Πειραιά με την ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά και τις αντιλήψεις που μπερδεύουν τα σχολεία με… στρατόπεδα, επιβραβεύονται και επιλέγονται από τον τάχα δημοκρατικό, “ανοιχτό” και καινοτόμο κ. Πιερρακάκη είτε για να στελεχώσουν επιτροπές “σοφών” για το νέο νομοσχέδιο για το “ανοιχτό σχολείο”, είτε το ΙΕΠ. 

 Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας. Υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες, τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτά ακριβώς επιχειρούν να χτυπήσουν με το μπαράζ διώξεων, αλλά και με την αξιολόγηση.

ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!

-Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

-Κάτω τα χέρια από σωματεία – απεργία – αγωνιστές.

-Υπερασπιζόμαστε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

-Μαθητές – εκπαιδευτικοί παλεύουμε από κοινού για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΟΛΜΕ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις