18.7 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

[13/5] Ολονύκτιες διαμαρτυρίες για τη σφαγή στη Γάζα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Πρόσφατα

Με το στίχο του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεται άνθρωπος πρέπει να βγεις στο δρόμο, να φωνάξεις!», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης καλούν στις ολονύκτιες διαμαρτυρίες που διοργανώνουν τη Δευτέρα 13 Μάη στα Προπύλαια, ώρα 8μμ. (μπροστά από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ) και στο Λευκό Πύργο, ώρα 7μμ. Το πρωί της ίδιας ημέρας οργανώνουν συγκεντρώσεις μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει» αναφέρουν και υπογραμμίζουν:ι «Οι φοιτητές στέκονται στην σωστή πλευρά της ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ». Τονίζοντας ότι ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή τους απέναντι στο έγκλημα στη Γάζα, απαιτούν: «να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας, να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, να αποσύρει η ελληνική κυβέρνηση τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα, λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 14 Μάη στις 7μμ. διοργανώνεται ενημερωτική καμπάνια και μουσική εκδήλωση στο Μοναστηράκι από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων που κάθε Σάββατο και αυτό το Σάββατο στο Σύνταγμα, στις 12μ., πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Την Τετάρτη 15 Μάη στις 6μμ. , Σωματεία, Συλλογικότητες, Πρωτοβουλίες κλ.π. διοργανώνουν διαδήλωση και πορεία από το πάρκο Ελευθερίας προς την Ισραηλινή Πρεσβεία για την επέτειο της Νάκμπα.

Την Παρασκευή 17 Μάη, με πρωτοβουλία των Αναιρέσεων, πολιτικά φεστιβάλ διεξάγουν στη Γεωπονική μονοήμερο δράσεων για την επανα-οικειοποίηση των δημόσιων πανεπιστημίων. Κομμάτι των δράσεων της ημέρας θα έχει έντονο αντιπολεμικό στίγμα και θα στείλει μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα, επιχειρώντας παράλληλα τον “στραγγαλισμό” της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, με όλους πλέον να αναγνωρίζουν ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως “αυτοάμυνα” την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα “Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε αυτή την φρίκη!

Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα Πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δε λυγίζουν απέναντι στην βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στην σωστή πλευρά της ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!

Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν το θάνατο καθένας έχει την ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός!

Αν θέλεις να λέγεται άνθρωπος, πρέπει να βγεις στο δρόμο, να φωνάξεις!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:
• Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
• Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.
• Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
• Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
• Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα. “Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!”

Όλοι στην ολονύκτια διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων τη Δευτέρα 13/5 μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια στις 20:00.

Την ίδια μέρα το πρωί οργανώνουμε συγκεντρώσεις μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις