19.7 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ζητούν «δήλωση μετανοίας» από την Ιωάννα Κολοβού

Πρόσφατα

Ακόμα ένα πρωτοφανές περιστατικό σε βάρος της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, καθώς δεν της επέτρεψαν να πάρει τα υπάρχοντά της από το σπίτι της Αβύδου, για να μετακομίσει από την αποθήκη στην οποία ζει εδώ και τρεις μήνες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λένας Κυριακίδη/efsyn.gr, εκπρόσωπος της αγοράστριας εταιρείας του πατρικού της έφτασε να ζητήσει «δήλωση μετανοίας»!

Υπενθυμίζεται πως η χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος και ο γιος της, Αντώνης Εμιρζάς, είχαν πέσει θύματα της κρατικής αναλγησίας τον περασμένο Ιανουάριο, κατά την άνευ προηγουμένου έξωση από το σπίτι τής οδού Αβύδου, στου Ζωγράφου. Τότε, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του νέου ιδιοκτήτη, εισαγγελέας και ισχυρές κατασταλτικές δυνάμεις της είχαν σπεύσει να ξεσπιτώσουν την 67χρονη και τον 28χρονο γιο της. Ενα άτομο στο φάσμα του αυτισμού, που βρίσκεται αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη, επειδή κρατούσε με την πλάτη του την πόρτα όταν επιχειρούσαν να εισβάλουν βίαια οι αστυνομικοί. Όταν τον απειλούσαν λέγοντας «κάτσε καλά, θα βάλω χειροπέδες στη μάνα σου», όπως και έγινε, με αποτέλεσμα και οι δύο να κατηγορούνται για απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Η δίκη αναβλήθηκε -για δεύτερη φορά- στις 17 Απριλίου για τις 27 Ιουνίου. Την ημέρα της συνεδρίασης ο Π. Βρεττάκος, δικηγόρος του Π. Αναγνωστόπουλου, εκπροσώπου της LOTUS 4A IKE που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό, ζήτησε από τον Μ. Μαλαγγάρη, συνήγορο της 67χρονης, να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δεσμευόταν πως δεν θα αποκαλέσει ξανά «κοράκι» και «φίλο της Εθνικής» τον εντολέα του, για να λάβει την απάντηση ότι «η Γυάρος έχει κλείσει».

Η κ. Κολοβού καταγγέλλει νέο «καψώνι», επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την παραπάνω απαράδεκτη πρόταση. Όπως αναφέρει, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να πάρει η οικογένεια τα υπάρχοντά της από το σφραγισμένο σπίτι, ώστε να μετακομίσει. Ωστόσο, ο κ. Βρεττάκος υποστήριξε πως η μεταφορά δεν μπορεί να γίνει, γιατί ο πελάτης του βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό. «Από Τρίτη και βλέπουμε», της απάντησε. «Αυτό που υφίσταμαι είναι κακοποίηση, με μεγάλο σαδισμό. Εφυγε και πήρε μαζί του τα κλειδιά; Μόνο ως αστείο το εκλαμβάνω. Είναι σαφές ότι έγινε επίτηδες. Σήμερα ένιωσα τι σημαίνει παλιάνθρωπος. Οχι όταν μου πήραν το σπίτι. Τώρα πιο πολύ. Μένουμε τρεις μήνες σε αποθήκη από την ευγενική παραχώρηση πολίτη μέσω της δημάρχου Ζωγράφου, η οποία με βοήθησε πολύ. Εμενε μόνο να κανονίσουμε την ακριβή ώρα για σήμερα. Είχαμε κλείσει μεταφορική και ηλεκτρολόγο», μας λέει η ίδια.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας έχει αθετήσει και προηγούμενη, προφορική συμφωνία για επαναγορά του ακινήτου, σημειώνει η efsy.gr. Τον περασμένο μήνα, ο κ. Βρεττάκος ξεκαθάρισε γραπτώς ότι η LOTUS 4A IKE δεν ενδιαφέρεται να το πουλήσει, αφού απαιτούσε όλα τα χρήματα άμεσα, αρνούμενη να λάβει το σημαντικό ποσό που συγκεντρώθηκε χάρη στις δωρεές πολιτών και το υπόλοιπο σε δόσεις, καταλήγει η efsyn.gr.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις