19.7 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Greek Mafia | Στη δημοσιότητα, φωτογραφίες και ονόματα φερόμενων μελών της

Πρόσφατα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., «κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες -8- ατόμων μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς» (της λεγόμενης Greek Mafia).

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, συμπληρώνεται, «σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης, την προστασία του κοινωνικού συνόλου και της ευχερέστερης πραγμάτωσης της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των αξιόποινων πράξεων που διεπράχθησαν και προκειμένου να εξιχνιαστούν νέες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων στις οποίες ενέχονται, αλλά και να ευοδωθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών – συναυτουργών τους»

Στο πλαίσιο αυτό, «παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 10414 και 1014, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται απόλυτα το απόρρητο της επικοινωνίας, καθώς και η ανωνυμία του ατόμου που τηλεφωνεί (δεν είναι δυνατή η αναγνώριση κλήσης)»

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση «είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 30-08-2024 και ώρα 18:00’, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων».

Greek Mafia

Την εξάρθρωση της, όπως τονίζει η efsyn.gr, είχαν ανακοινώσει τον περασμένο Ιανουάριο οι αρχές, σχετικά με τις δύο συλλήψεις για τις δολοφονίες των Σκαφτούρου και Ρουμπέτη, μελών της Greek Mafia, που ήρθαν λίγα 24ωρα μετά την τελευταία μαφιόζικη εκτέλεση με θύμα τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη, που ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Ζαμπόν».

Πρόκειται για τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν πριν από περίπου δύο μήνες για τις εν λόγω δολοφονίες και έξι ταυτοποιημένα μέλη, από τα οποία τα δύο είναι ήδη έγκλειστα σε φυλακές της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου. 

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για συμμετοχή στις εξής υποθέσεις:

-στην ανθρωποκτονία ημεδαπού και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων, την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας,

-στην ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό,

-στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας,

-στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων την 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος, και

-στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη την 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

Οι αρχές είχαν περάσει χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για την υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια το 2022, του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του, Διονύση Μουζακίτη, στον Κορυδαλλό το περασμένο καλοκαίρι, για δύο εμπρηστικές επιθέσεις, αλλά και για μια απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις