18.7 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

ΟΕΝΓΕ | Στηρίζει το συλλαλητήριο κατά του εγκλήματος στη ΛΑΡΚΟ – Σύνταγμα [28/3, 5μμ.], με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια [4μμ.]

Πρόσφατα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Στήριξη στο Συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει!

Δεν θα πληρώνουμε τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με τις ζωές μας, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για τους ρυθμούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανακοινώνουν ρεκόρ κερδών δις, προχωρούν εκατοντάδες απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ, στη ΓΙΟΥΛΑ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και αλλού.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ προτείνει ευρωομόλογο για να πολλαπλασιάσει τις ΕυρωΝΑΤΟϊκές δαπάνες του πολέμου και σε συμφωνία με τα άλλα αστικά κόμματα ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για να συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην Ερυθρά Θάλασσα, στέλνοντας τον λογαριασμό σε εμάς.

Όμως ότι και να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει. Όπως δε θα περάσει και δεν θα ξεχαστεί κανένα έγκλημα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Γιατί και για τη ΛΑΡΚΟ παραβιάζουν ακόμα και τους ίδιους τους νόμους που ψήφισαν, που αναφέρουν ρητά ότι η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί με τους εργαζόμενους στα πόστα τους, μέσα στην επιχείρηση και όχι απολυμένους, σε διάφορα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Αντί για “επενδυτή”, σπατάλησαν 500 εκατομμύρια ευρώ και βρήκαν “σκραπατζή”. Τους δίνουν προίκα τον ορυκτό πλούτο αξίας μεγαλύτερης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για μόλις 6 εκ. ευρώ. Αντί να εκσυγχρονίσουν τη ΛΑΡΚΟ, να την αναπτύξουν και να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, την κλείνουν και ας είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα ίδια όμως γίνονται σε πολλές επιχειρήσεις, όπως στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, μια εμβληματική επένδυση που έλεγε ο κος Μητσοτάκης που δήθεν θα διασφάλιζε όλες τις θέσεις εργασίας και τώρα απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι και επαναπροσλαμβάνονται με το καθεστώς της εργολαβίας, χωρίς σταθερή δουλειά και συλλογικές συμβάσεις.

Ο κατάλογος της άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους είναι μεγάλος. Λεφτά για διάφορους καρχαρίες έχουν, χρήμα για τη στήριξη της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων όπως για εργολάβους και εταιρίες που σχετίζονται για το έγκλημα στα Τέμπη είχαν και έχουν, και για όλους εμάς υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία. Η φτώχεια έχει αγκαλιάσει το σύνολο του λαού μας, που πλέον είναι αναγκασμένος να πληρώνει και νόμιμο φακελάκι για να χειρουργηθεί!

Αίσχος. Δεν πάει άλλο. Κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί αυτή την κατάσταση!

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μας ενδιαφέρει όλους, συναντιέται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας μας, με τους αγώνας όλου του λαού για την υπεράσπιση της ζωής και την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας.

Κανείς μόνος του. Η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη έδειξε τη δύναμη του εργαζόμενου λαού, τη δύναμη που έχει ο ενωτικός αγώνας εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών. 

Ένας για όλους και όλοι για έναν μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση όλα τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Αττικής την Πέμπτη 28 Μάρτη και ώρα 5μμ στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση υποδοχής στις 4μμ στην Ομόνοια.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις