21.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών από το insidestory | Υπόνοιες περί πλαστογραφίας αφήνει στενός συνεργάτης του Ταλ Ντίλιαν

Πρόσφατα

Νέα στοιχεία γύρω από τη σκοτεινή υπόθεση των υποκλοπών φέρνει στη δημοσιότητα το insidestory.gr, μόλις λίγες ημέρες μετά τη απόφαση του αμερικανικού υπουργείο Οικονομικών να λάβει σοβαρά οικονομικά μέτρα κατά του ιδρυτή της Intellexa Ταλ Ντίλιαν, της Αλεξάνδρας Χάμου, της ελληνικής Intellexa και άλλων τεσσάρων νομικών προσώπων με αφορμή το σκάνδαλο του Predator.

Σύμφωνα με το νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ έρευνας της Ελίζας Τριανταφύλλου και του Τάσου Τέλλογλου, o Φέλιξ Μπίτζιος, που εφέρετο να έχει αποχωρήσει από την κυπριακή Santinomo Limited, στην οποία ανήκει το 35% της ελληνικής Intellexa, με βάση ετεροχρονισμένα έγγραφα στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου, ουσιαστικά δεν έχει φύγει ποτέ. 

Με τα έγγραφα αυτά που δήθεν ανάγονταν στις 19/12/2020 παρουσιαζόταν ως μέτοχος της Santinomo Limited η ιρλανδική εταιρεία του ιδρυτή της Intellexa, του ισραηλινού Ντίλιαν, Τhalestris Limited και ως διευθυντής της Santinomo, ο Ελβετός Αντρέα Γκαμπάτσι, ο οποίος είναι ο διαχειριστής πολλών εταιρειών του Ντίλιαν.

Ωστόσο, δύο μέρες μετά την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων, στις 7 Μαρτίου 2024, υπήρξε μια νέα ετεροχρονισμένη κατάθεση εγγράφων στο Τμήμα του Εφόρου Εταιρειών της Κύπρου ξανά για την Santinomo Limited.

Με τα νέα έγγραφα δηλώνεται εκ νέου προχρονολογημένη παραίτηση του Γκαμπάτσι από τη θέση του Διευθυντή και Γραμματέα της Santinomo Limited με ημερομηνία ξανά 19/12/2020. Γραμματέας ορίζεται εκ νέου η κυπριακή εταιρεία Finsol Enterprises Limited και διευθυντής ορίζεται εκ νέου ο Φέλιξ Μπίτζιος. 

Κληθείς από το Inside Story να σχολιάσει τη νέα προχρονολογημένη αλλαγή διευθυντών, ο Γκαμπάτσι αρνήθηκε ότι είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση με την Santinomo και ως εκ τούτου άφησε να εννοηθεί πως όλα τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών της Κύπρου είναι πλαστογραφημένα.

Συγκεκριμένα, ο Ελβετός δήλωσε τα εξής: «Αναφορικά με τη μεταβίβαση μετοχών και τα έγγραφα που μου στείλατε, μπορώ μετά βεβαιότητας να δηλώσω ότι δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε αυτή τη μεταβίβαση (της Santinomo Limited) ούτε γνωρίζω οποιαδήποτε μεταβίβαση μετοχών που κατείχε η Santinomo Limited στην Intellexa AE, προς την Thalestris Limited. Επιπλέον δεν έχω υπάρξει ποτέ μέτοχος ούτε έχω αναλάβει ποτέ ενεργό ή/και παθητικό ρόλο στην Santinomo Limited. Τέλος μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν γνωρίζω ούτε έχω συναντήσει ποτέ τον κ. Μπίτζιο». 

Πλέον, οι νέες αποκαλύψεις φέρνουν στο επίκεντρο του σκανδάλου των υποκλοπών τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, ο οποίος, όπως έχει αποδειχθεί από πλήθος ρεπορτάζ, είχε συνεργασθεί με την Krikel του επί σειρά ετών συνεργάτη του Γιάννη Λαβράνου, η οποία προχώρησε σε εξαγωγή του Predator για λογαριασμό της Intellexa σε αυταρχικά καθεστώτα, με την άδεια μάλιστα των εξαγωγών να δίνεται από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αξιοσημείωτο για το πού έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις των μετόχων της Intellexa είναι το γεγονός πως ο Ελβετός διαχειριστής των εταιρειών του Ντίλιαν «φωτογραφίζει» τον Μπίτζιο ως υπεύθυνο για τις προχρονολογημένες εγγραφές.

Καυστικό το σχόλιο του Τάσου Τέλλογλου στο X (πρώην Twitter) με αποδέκτη την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το χρονικό της υπόθεσης 

🔴 Η εταιρεία Santinomo Limited, η κάτοχος του 35% της ελληνικής Intellexa, εγγράφηκε στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών στις 19/09/2019, με μοναδικό μέτοχο τον Φέλιξ Μπίτζιο. Στις 04/ 08/2022, η κυπριακή Finsol Enterprises Limited καταχώρησε προχρονολογημένη μεταβίβαση μετοχών με ημερομηνία 19/12/2020, σύμφωνα με την οποία ο Μπίτζιος μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών του προς την Ιρλανδική εταιρεία Thalestris Limited (η οποία διαθέτει το 65% της Intellexa και η οποία σήμερα τελεί σε καθεστώς κυρώσεων). 

🔴 Η Thalestis Limited, στις οικονομικές της καταστάσεις για το 2020 και το 2021, ενώ απεικονίζει όλες τις συμμετοχές της σε άλλες εταιρείες, δεν εμφανίζει οποιαδήποτε συμμετοχή στην Santinomo Limited, ενώ δηλώνει πως το ποσοστό της στην Intellexa ΑΕ διαμορφώνεται στο 65%. 

🔴 Στις  31/ 08 / 2022 δηλώνεται προχρονολογημένη παραίτηση της Finsol Enterprises Limited από Γραμματέας της Santinomo Limited με ημερομηνία 19/12/2020 και του Μπίτζιου από Διευθυντής της Santinomo Limited, επίσης με ημερομηνία 19/12/2020 και ορίζεται από την ίδια ημερομηνία ως νέος Διευθυντής και Γραμματέας ο Ελβετός Andrea Nicola Costantino Hermes Gambazzi. 

🔴 Στο Μητρώο Τελικών Δικαιούχων της Κύπρου στις 28/9/2022 εμφανιζόταν ως τελικός δικαιούχος της Santinomo ο Μπίτζιος και όχι η Thalestris Limited. 

🔴 Στις 7/3/2024, δύο ημέρες μετά την επιβολή των κυρώσεων από τις ΗΠΑ, δηλώνεται εκ νέου προχρονολογημένη παραίτηση του Andrea Nicola Costantino Hermes Gambazzi από τη θέση του Διευθυντή και Γραμματέα της Santinomo Limited με ημερομηνία ξανά 19/12/2020. Γραμματέας ορίζεται εκ νέου η εταιρεία Finsol Enterprises Limited. Διευθυντής ορίζεται εκ νέου ο Φέλιξ Μπίτζιος.

Αναδημοσίευση από efsyn.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις