19.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Μαρτίου, 2025

[21/3] Η εξ αναβολής τριμερή απολυμένων – Documento | Κάλεσμα Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στη νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης

Πρόσφατα

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ καλεί  στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις απολυμένους/ες της εφημερίδας Documento, την Πέμπτη 21 Μάρτη, στις 12μ., στο ΣΕΠΕ Ομόνοιας (Αγησιλάου 10), ημέρα και ώρα κατά τις οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής τριμερής συνάντηση με τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος δεν προσήλθε ούτε έστειλε εκπρόσωπό του στην ορισθείσα αρχική (04-03-24).

Από την Επιθεώρηση Εργασίας, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί οι θέσεις της πλευράς των απολυμένων (μέσω νομικού εκπροσώπου τους) για την τοξική – κακοποιητική συμπεριφορά και τη δημιουργία τεχνητών κρίσεων από το Βαξεβάνη. Αλλά και για το «κυνήγι» της συνδικαλιστικής δράσης από τον «αριστερό» εκδότη, που οδήγησε και στις εκδικητικές απολύσεις τους. Ενοχλούσαν, ήταν «βαρίδια» επειδή τόλμησαν και έφαλαν το Documento σε μια μακρά… τροχιά συλλογικών διαδικασιών με αίτημα τις αυξήσεις στους πενιχρούς μισθούς τους.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή καταγγέλλει τον εργοδοτικό εκφοβισμό και την καταπάτηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στην εφημερίδα Documento, στο documentonews. gr και στο Κουτί της Πανδώρας του Κώστα Βαξεβάνη. Δηλώνει πως παραμένει στη… σωστή πλευρά της ιστορίας, στο πλευρό των συναδέλφων/ισσών και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων της εφημερίδας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις