5.9 C
Athens
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025

24ωρη απεργία στο Δημόσιο στις 28 Φλεβάρη | Ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη

Η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας

Πρόσφατα

Με σύνθημα «Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας», στις 28 Φλεβάρη, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη και τους 57 νεκρούς, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προχώρησε με απόφασή του (2/2) στην κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας.

«Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων», υπογραμμίζει.

«Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία». «Η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας», διευκρινίζεται στην απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ το οποίο απαιτεί:

• ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

• να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

• να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις