15.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση (3/2, 5μμ.) στην πλατεία Ρηγίλλης καλούν συλλογικότητες και οργανώσεις

Πρόσφατα

ΙΜΙΑ 2024
Ναζιστικές φιέστες ποτέ και πουθενά!
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 5μμ πλατεία Ρηγίλλης


Από μόνο του το γεγονός ότι μια καταδικασμένη εγκληματική ναζιστική οργάνωση καλεί σε δημόσιες συγκεντρώσεις αποτελεί πρόκληση για το κίνημα και την κοινωνία.

Τα γεγονότα στις 28 Γενάρη στην πλατεία Μαβίλης, όπου συνελήφθησαν 16 φασίστες μέλη της Propatria για επίθεση με φωτοβολίδες ευθείας βολής σε αστυνομικούς δείχνει τον δολοφονικό χαρακτήρα αυτών των ομάδων και το που μπορούν να φτάσουν αν τους το επιτρέψουμε.

Τα γεγονότα των Ιμίων τον Γενάρη του 1996 αποτελούσαν για πολλά χρόνια την ετήσια πανελλαδική φιέστα των ναζί της Χρυσής Αυγής.

Ήταν μια επίδειξη δύναμης των φασιστών στο κέντρο της Αθήνας που σχεδόν πάντοτε κατέληγαν σε αιματηρά πογκρόμ σε βάρος αντιφασιστών και μεταναστών. Το 2013 στην μεγαλύτερή τους συγκέντρωση είχαν μαζευτεί 6 με 7.000 φασίστες.

Από το 2016 το αντιφασιστικό κίνημα ενωτικά και μαχητικά δεν τους έχει επιτρέψει να πραγματοποιήσουν την φιέστα τους στην πλατεία Ρηγίλλης όπου βρίσκεται και το σχετικό μνημείο των Ιμίων.

Εδώ και 8 χρόνια οι φασίστες περιορίζονται σε άμαζες εκδηλώσεις σαν τον κλέφτη μες την νύχτα στα κρυφά και σε διαφορετικά σημεία από την πλατεία Ρηγίλλης.

Μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής το 2020 οι φασίστες προσπαθούν να επιστρέψουν στο πολιτικό προσκήνιο. Να ξανακερδίσουν νεολαία και να σχηματίσουν ξανά δολοφονικά τάγματα εφόδου. Θέλουν να αξιοποιήσουν το διεθνές ρεύμα ανόδου της ακροδεξιάς, την πολύπλευρη κρίση(οικονομική, κοινωνική, γεωπολιτική) και να παρουσιαστούν σαν μια καινούργια δήθεν αντισυστημική πολιτική δύναμη.

Για την Χρυσή Αυγή και τα ορφανά της (Propatria κτλ) κόμματα όπως η Νίκη, οι Σπαρτιάτες, η Εθνική Λύση ή η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ είναι γιαλαντζί ακροδεξιοί πλήρως ενσωματωμένοι στο σύστημα.

Οι φασίστες θέλουν να αξιοποιήσουν τα Ίμια για να σπείρουν εθνικιστικό μίσος ώστε να οδηγηθούμε σε έναν πόλεμο με την Τουρκία με ότι αυτό συνεπάγεται για τους λαούς των δύο χωρών.

Παράλληλα με τις συγκεντρώσεις τους θέλουν να δείξουν ότι είναι η δύναμη του δρόμου και όχι του κοινοβουλίου.

Το αντιφασιστικό κίνημα για μια ακόμη χρονιά δεν θα τους το επιτρέψει. Η πλατεία Ρηγίλλης θα παραμείνει πλατεία διεθνιστικής αλληλεγγύης και κοινής πάλης των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Οι φασίστες τρέφονται από την πολεμοκάπηλη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία διατηρεί μόνιμα και ενισχύει μια κατάσταση «εθνικού κινδύνου», για να δικαιολογήσει ως αναγκαίους τους τερατώδεις πολεμικούς εξοπλισμούς και την παρουσία του ελληνικού στρατού στις διάφορες περιφερειακές διενέξεις του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του.

Παρουσιάζουν αυτή την πολιτική ως αμυντική, όμως στην πραγματικότητα είναι εξίσου επιθετική με τους άλλους υπο-ιμπεριαλισμούς της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου, όπως δείχνει η συμμαχία με το σιωνιστικό Ισραήλ στην γενοκτονία των Παλαιστινίων της Γάζας.

Στο εσωτερικό μέτωπο οι φασίστες και το βαθύ κράτος εφαρμόζουν αυτή την πολιτική σε πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και σε όσους αντιστέκονται στην «εθνική γραμμή» της ελληνικής αστικής τάξης.

Την ημέρα των Ιμίων προτάσσουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών ενάντια στην εξάπλωση των πολέμων.

Ενωτικά, μαχητικά, διεθνιστικά οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες θα κάνουμε και φέτος αυτό που πρέπει απέναντι στο φασισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο.

Το κάναμε στις 1 Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο όταν ματαιώσαμε την πανευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση που προετοίμαζαν επί 4 μήνες όλες οι εγχώριες φασιστικές οργανώσεις.

Το κάναμε στις 28 Γενάρη όταν ακυρώσαμε την συγκέντρωση των νεοναζί της Propatria στον ίδιο χώρο.

Θα το κάνουμε και στις 3 Φλεβάρη στην πλατεία Ρηγίλλης!

Καλούν: Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά • Καμπάνια «Δεν είναι αθώοι – οι Ναζί στην φυλακή!» • Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος • Αριστερή Ενότητα • Antinazi zone • Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» • Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών • Στέκι Μεταναστών • ΣΥΠΡΟΜΕ (Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό).

Στηρίζουν: • Αναμέτρηση • Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία «Ροσινάντε╗ • Αριστερή Ανασύνθεση • Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα • Διεθνιστική σοσιαλιστική οργάνωση «Ξεκίνημα» • ΜέΡΑ25 • ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση • νΚΑ • ΟΚΔΕ Σπάρτακος • Πολιτική οργάνωση «Κόκκινο Νήμσ»Στις 3 Φλεβάρη στις 7μμ. οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης με αφορμή τα Ίμια.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις