13.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Φασίστες επιτέθηκαν και χτύπησαν 17χρονη στα Μανιάτικα του Πειραιά! Άμεση απάντηση με δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση

Πρόσφατα

«Φασίστες επιτέθηκαν και χτύπησαν 17χρονη στα Μανιάτικα του Πειραιά», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), σημειώνοντας ότι ήταν «άμεση η απάντηση με δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση – διαδήλωση στην περιοχή». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η φασιστική επίθεση σημειώθηκε στις 19/1 σε μικρή απόσταση από το μετρό «Μανιάτικα» στην περιοχή του Πειραιά όπου 2 άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους την χτύπησαν και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή μέσα στο σκοτάδι…

Η 17χρονη είναι μέλος του αγωνιστικού μαθητικού σχήματος «Ανυπότακτος Μαθητής» και έχει σημαντική δράση στις μαθητικές κινητοποιήσεις την περίοδο αυτή.

Η φασιστική ενέργεια εκδηλώνεται σε μια περίοδο που η φοιτητική και μαθητική νεολαία βρίσκεται σε αναβρασμό παλεύοντας καθημερινά στους δρόμους, στις σχολές, τα σχολεία, στις συνελεύσεις και καταλήψεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της νομοθέτησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα αποτελέσει συντριπτικό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών στις σπουδές.

Η αντιδραστική θεσμική – τομή που επιχειρεί η κυβέρνηση συνοδεύεται με την όξυνση του αυταρχισμού του κρατικού – κατασταλτικού μηχανισμού ενάντια στους αγώνες φοιτητών – μαθητών και ευρύτερα του εκπαιδευτικού κόσμου της χώρας μας.

Η βία, η τρομοκρατία και η καταστολή ενάντια στις φοιτητικές διαδηλώσεις είναι συνέχεια της κυβερνητικής επίθεσης που κλιμακώθηκε μετά την ψήφιση του 4808/2021 (νόμος Χατζηδάκη)  με χτυπήματα σε απεργούς, σε επιχειρήσεις, εκπαιδευτικούς, ΜΜΜ και πρόσφατα κατά της ΠΕΝΕΝ όπου εφοπλιστές – κυβέρνηση οδηγούν την ΠΕΝΕΝ και τον Πρόεδρο της στα δικαστήρια με αφορμή την απεργία στις 10/6/2021!

Με σχετική ανακοίνωση τους τα Σωματεία (ΠΕΝΕΝ, ΤΕΑΥΝΤΠ, ΠΣΣ – ΝΑΤ, ΤΑΝΠΥ) καταδικάζουν την φασιστική επίθεση ενάντια στην 17χρονη αγωνίστρια στα Μανιάτικα και καλούν τους εργαζόμενους και την νεολαία σε επαγρύπνηση.

Με πρωτοβουλία της ν.Κ.Α. και του «Ανυπότακτου Μαθητή» οργανώθηκε χθες το βράδυ δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση στο μετρό «Μανιάτικα» η οποία στηρίχθηκε από αντιφασιστικές οργανώσεις, Σωματεία, εργατικά σχήματα και την νεολαία.

Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε μαζική, δυναμική διαδήλωση η οποία διέσχισε τις γειτονιές στα Μανιάτικα, στην Αγιά Σοφιά για να καταλήξει στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία ήταν:
– ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ
– ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
– ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΞΕΠΛΑΊΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
– ΜΑΥΡΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ
– ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
– ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
– ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ – ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
– ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
– ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ – ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ
– ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΝ
– ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ-ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
– ΕΚΕΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟΙ – ΕΔΩ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ
– Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ
– ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ- Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ
– ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
– ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απέχουν επιδεικτικά από κινητοποιήσεις που γίνονται στην πόλη μας όπως αυτή που έγινε ενάντια στην σφαγή στην Γάζα και  πορεία στην ισραηλινή ΖΙΜ και χθες στην αντιφασιστική διαδήλωση για την επίθεση κατά της 17χρονης μαθήτριας…

Την συγκέντρωση – πορεία στήριξε και συμμετείχε και η ΠΕΝΕΝ.

εικόνα_Viber_2024-01-24_11-21-38-270.jpg

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις