«Στις 15 Ιανουαρίου, στις 18:00 συναντιόμαστε στην “Αίθουσα Νερού”, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας, για τη σύσταση και το σχεδιασμό δράσεων του σωματείου ενοικιαστών που χρειαζόμαστε», αναφέρουν σε κάλεσμά τους πολίτες της πόλης, που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στη στεγαστική κρίση, τα υπέρογκα ενοίκια και τα ασυντήρητα πεπαλαιωμένα κτήρια, την έλλειψη προστασίας ενοικιαστών.
Στο κάλεσμα, υπενθυμίζεται η εναρκτήρια συνάντησή τους, στις 29 του περασμένου Νοέμβρη, τότε που «μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας από τη ζωή μας στο ενοίκιο, από τις αυθαιρεσίες μεσιτών και ιδιοκτητών, στους οποίους καταβάλουμε ένα τόσο μεγάλο μέρος των χαμηλών μας μισθών». Τότε που «σχεδιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να οργανωθούμε, αφενός προσφέροντας άμεση βοήθεια στα καθημερινά προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη προστασίας ενοικιαστών, αφετέρου παρεμβαίνοντας οργανωμένα και θεσμικά για να διεκδικήσουμε δομικές πολιτικές παρεμβάσεις προς όφελος των ενοικιαστών»
Όσοι/ες αδυνατούν παραβρεθούν στη συνάντηση, όπως σημειώνεται στο κάλεσμα, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση διαδικτυακά μέσα από τον» ακόλουθο σύνδεσμο, πατήστε εδώ.