29.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025

ΠΕΣΕΚ: Όχι στα «σουπερμάρκετ» πτυχίων – ιδιωτικά πανεπιστήμια | Όχι στους νέους ταξικούς φραγμούς Δημόσια Παιδεία

Πρόσφατα

Την κυβέρνηση της ΝΔ και τους διάφορους «συνοδοπόρους» της καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπιαδευτικών (ΠΕΣΕΚ) για τη νέα αντιδραστική «μεταρρύθμισή» της, τους νέους ταξικούς φραγμούς στη Δημόσια Παιδεία, και συγκεκριμένα  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Στηριγμένοι στις πολιτικές και τις υποδείξεις της ΕΕ, παρακάμπτοντας το Σύνταγμα και το άρθρο 16, προσπαθούν να ολοκληρώσουν το έγκλημα της εμπορευματοποίησης, ιδιωτικοποίησης και διάλυσης της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης», να την μετατρέψουν «σε σουπερμάρκετ πτυχίων όπου ο καθένας θα μπορεί να διαλέξει ανάλογα με το πορτοφόλι του», σημειώνει.

Η νέα γενιά και η ελληνική κοινωνία έχουν ανάγκη από «είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν, ποιοτικό πανεπιστήμιο, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα, προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού, εκσυγχρονισμό των υποδομών, των εργαστηρίων των προγραμμάτω σπουδών, της φοιτητικής μέριμνας». Όχι «σουπερμάρκετ πτυχίων όπου ο καθένας θα μπορεί να διαλέξει ανάλογα με το πορτοφόλι του», επισημαίνουν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί.

Ο «μεγάλος χαμένος», συμπληρώνουν, θα είναι η συντριπτική πλειονότητας της νέας γενιάς που, έπειτα «από ένα μαραθώνιο εξεταστικών φραγμών και  εμποδίων, θα βρίσκει κλειστές τις πόρτες της όποιας δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχει απομείνει».

«Στεκόμαστε», καταλήγουν, «στο πλάι των αγωνιζόμενων φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου… Καλούμε στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, Πέμπτη 11.01.2024, 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια (Κοραή και Πανεπιστημίου)».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις