10.9 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη γιγαντώνεται! H ΠΕΝΕΝ στις διαδηλώσεις του Λονδίνου!

Πρόσφατα

🔳 Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Η αιματοβαμμένη ισραηλινή στρατιωτική επέμβαση στην πολύπαθη Γάζα, μετά από μία πολύ σύντομη εκεχειρία, ξεκίνησε πάλι αφήνοντας πίσω της σε μία ημέρα εκατοντάδες θύματα αμάχων, παιδιών και βρεφών!

Στους δύο περίπου μήνες που διαρκεί η δολοφονική αυτή επίθεση έχουν χάσει την ζωή τους περίπου 15.000 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχοι και ανάμεσα σε αυτούς περισσότερα από 5.000 παιδιά!

Πρόκειται για ένα φρικαλέο έγκλημα πολέμου πού η αυτοκαλούμενη διεθνής (ιμπεριαλιστική) κοινότητα μένει απαθής ενώ οι βασικές χώρες του καπιταλιστικού μπλοκ την στηρίζουν στο όνομα της σαθρής θεωρίας περί αυτοάμυνας.

Σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις, οι λαοί στις χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Αφρικής εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, στον λαό της και στην αντίστασή του, κατά της γενοκτονίας, της εθνοκάθαρσης, του εποικισμού και της ισραηλινής βαρβαρότητας.

Τρανή απόδειξη για αυτό αποτελούν οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις σε όλες τις ανεπτυγμένες και μη χώρες του κόσμου.

Στις κινητοποιήσεις αυτές περίοπτη θέση έχουν οι διαδηλώσεις στη Μεγάλη Βρετανία και ειδικότερα στο Λονδίνο, όπου κάθε εβδομάδα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βγαίνουν στον δρόμο δημιουργώντας ένα πολύχρωμο ποτάμι που ξεχύνεται ενάντια στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ, με την στήριξη των συμμάχων του, κατά του μαρτυρικού Παλαιστινιακού λαού.

Κινήματα διαφορετικών πολιτικο-ιδεολογικών αποχρώσεων και κατευθύνσεων συντονίζονται και ενώνονται στον δρόμο με κοινά συνθήματα να σταματήσει το δολοφονικό έργο της η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ με τους βομβαρδισμούς, stop στην γενοκτονία και την εθνοκάθαρση, όχι άλλα θύματα στην Γάζα. Η Παλαιστίνη να αποκτήσει το δικό της κράτος, ενώ δεν λείπουν και τα συνθήματα κατά ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Το κυρίαρχο σύνθημα που δεσπόζει σε όλες αυτές τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα συγκεντρώσεις είναι: Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ευρισκόμενος στο Λονδίνο για την συμμετοχή του στην 33η Συνέλευση του IMO, το Σάββατο συμμετείχε σε δύο τέτοιες συγκεντρώσεις και σε μία διαδήλωση, ενώ πορεύτηκε μαζί με τους διαδηλωτές σε πορεία που ξεκίνησε από το πάρκο Camberwell Green (νότιο Λονδίνο) για να καταλήξει στο Brixton.

Πρόκειται για μία απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων, την οποία έκαναν οι διαδηλωτές μέσα σε συνθήκες τσουχτερού κρύου με τη θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς, γεγονός που δεν εμπόδισε στο ελάχιστο την μαζική συμμετοχή του κόσμου.

Στην διάρκεια της πορείας προπορευόμενοι νεολαίοι κρατούσαν καπνογόνα στα χρώματα της Παλαιστίνης, ταμπούρλα και ντουντούκες είχαν πάρει “φωτιά” μεταφέροντας ένα εντυπωσιακό πάθος στους διαδηλωτές που επί μιάμιση ώρα βροντοφώναζαν στους δρόμους του Λονδίνου τα συνθήματά τους!

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου αφού από τα παράθυρα των κατοικιών και των γραφείων οι ένοικοι χαιρετούσαν τους διαδηλωτές ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η απήχηση στους οδηγούς των οχημάτων, οι οποίοι με τη σειρά τους με συνεχή κορναρίσματα εξέφραζαν με τον δικό τους τρόπο την συμπαράστασή τους στον Παλαιστινιακό λαό και στο δίκαιο του αγώνα του.

Οι διαδηλωτές έκαναν την πορεία τους καταλαμβάνοντας τη μία πλευρά (λωρίδα) του δρόμου, αφήνοντας την αντίθετη ελεύθερη στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση στο Kennington οι οργανωτές έδωσαν τον λόγο στον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, ο οποίος στη σύντομη παρέμβασή του μετέφερε στους διαδηλωτές την δράση αλληλεγγύης της ΠΕΝΕΝ και  συνολικά του εργατικού κινήματος της χώρας μας στον Παλαιστινιακό λαό!

Υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι οι λαοί και μόνο αυτοί μπορούν με τους αγώνες και την αλληλεγγύη τους να σταματήσουν την εγκληματική στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ και των συμμάχων του ΗΠΑ -ΝΑΤΟ – Ε.Ε!

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η παλαιστινιακή αντίσταση και η διεθνής λαϊκή αλληλεγγύη θα βάλουν φραγμό στα σχέδια του σιωνιστικού κράτους – δολοφόνου!!

Υ.Γ: Ιδιαίτερη επισήμανση και διδακτική για το ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη είναι η πολύμορφη δράση της νεολαίας του Λονδίνου.

Τα βράδια Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής οργανώνουν πρωτότυπες εξορμήσεις ενημέρωσης σε κεντρικούς σταθμούς του Λονδίνου με μοτοπορείες, ποδηλατοδρομίες και με inline skates… εντυπωσιάζοντας τους πολίτες σε συνοικίες, γειτονιές και πολυσύχναστα μπαρ – κλαμπ προβάλλοντας την ανάγκη να αναπτυχθεί και να εκφραστεί πιο δυνατά και μαζικά η συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις