Ήταν μια συγκλονιστική πορεία, η μεγάλη πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η πορεία της Παρασκευής 17 Νοέμβρη 2023.
Μια πορεία ντυμένη στα χρώματα της Παλαιστίνης, καθώς παλαιστινιακές σημαίες ανέμιζαν, άλλες μεγάλες μεταφέρονταν στα χέρια διαδηλωτών, ενώ αρκετοί φορούσαν κεφίγια, τις παλαιστινιακές μαντήλες.
Μια πορεία με πυκνά και μαχητικά τα μπλοκ των αριστερών οργανώσεων και των φοιτητικών συλλόγων, μια πορεία που έστειλε μήνυμα ανυπακοής, συνεχίζοντας τη διαδήλωση μέχρι την Ισραηλινή πρεσβεία.
Ιστορική στιγμή, σημειώνει σχετικά το prin.gr, όταν μεγάλο μέρος της πορείας έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία -«την πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών»- κι αφού φώναξε αντιαμερικάνικα συνθήματα, συνέχισε αποφασιστικά προς την ισραηλινή πρεσβεία, για να διαδηλώσει την οργή της κατά του κράτους-δολοφόνου και να εκφράσει την απόφαση των διαδηλωτών να αγωνιστούν ενάντια στην εμπλοκή του ελληνικού κράτους.