🔴 Με την από 05-11-23 απόφασή της, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καλεί σε συγκέντρωση, την Πέμπτη 9 Νοέμβρη και ώρα 5.30μμ., έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ, Φειδίου 14-16 Αθήνα), όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Σωματείου με τις εργοδοτικές οργανώσεις του κλάδου κατασκευών για τη ΣΣΕ.
➖ «Αποτελεί αντικείμενο σκληρής διεκδίκησης και σύγκρουσης η κατάκτηση υποχρεωτικής εφαρμογής της ΣΣΕ απ’ το σύνολο των εργοδοτών στον κλάδο, σε ένα πεδίο που η αντεργατική νομοθεσία βάζει μεγάλα εμπόδια στην υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ και περιορισμούς στο απεργιακό δικαίωμα», υπογραμμίζει η Γ.Σ. ΣΜΤ στην απόφασή της,.
➖ Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει, και ενόψει της διαπραγμάτευσης ουσιαστικών αυξήσεων με την εργοδοσία, «απαιτείται η κλιμάκωση της παρέμβασης και η ισχυροποίηση του Σωματείου μέσα στους χώρους δουλειάς, με τον ενεργό ρόλο κάθε μέλους του Σωματείου στο χώρο δουλειάς του, προκειμένου να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων η διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ, η συμμετοχή τους στις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης».
🔴 Ενωτική Αγωνιστική Παρέμβαση – Κάλεσμα στη συγκέντρωση στον ΣΤΕΑΤ
«Το ΣΜΤ έχει ψηφίσει ομόφωνα σε προηγούμενη συνέλευση του συγκεκριμένη πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και αυτήν θα διεκδικήσει στη συνάντηση» (εδώ το κείμενο της απόφασης και τα σχέδια ΣΣΕ), υπογραμμίζει η Ενωτική Αγωνιστική Παρέμβαση στο ΣΜΤ, η οποία καλεί στην κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΣΤΕΑΤ, σημειώνοντας ότι το Σωματείο διεκδικεί/απαιτεί:
➖ μισθούς εκκίνησης: 1.295 ευρώ καθαρά για τους απόφοιτους Πολυτεχνικών και άλλων σχολών 5ετούς φοίτησης, 1.205 ευρώκαθαρά για τους αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών 4ετούς φοίτησης, 1.090 ευρώ για τους απόφοιτους ΙΕΚ και άλλων τεχνικών σχολών
➖ στο τέλος κάθε εξαμήνου αναπροσαρμογή των κλιμακίων βασικών μισθών με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες απ’ τον πληθωρισμό
➖ 5νθήμερο – 7ωρο – 35ωρο, κατοχύρωση ωραρίων, αδειών, επιδομάτων μεταπτυχιακών σπουδών, ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, προστασία της μητρότητας.
«Με τους αγώνες μας θα αναγκάσουμε τους εργοδότες να υπογράψουν ΣΣΕ. Χρειάζεται να κατακτήσουμε ξανά ΣΣΕ στον κλάδο, η οποία θα λειτουργεί ως το “βάση” κάτω από την οποία δεν θα πέφτει κανείς και καμία, αλλά πάνω από την οποία θα κινούμαστε όλοι/ες», καταλήγει.