16.3 C
Athens
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Διαδηλώσεις Ελευσίνα (25/10, 7.30μμ.), Προπύλαια (26/10, 6.30μμ.), Πάτρα (26/10, 6μμ.) κατά της ελληνικής εμπλοκής στη σφαγή των Παλαιστινίων

Πρόσφατα

Εντείνονται οι αντιδράσεις για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στην δολοφονική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα και στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με νέο βήμα την μετατροπή της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα σε αμερικανικό ορμητήριο πολέμου!

Την ίδια ώρα η βάση της Σούδας έχει φρακάρει από το πλήθος των εργασιών που πρέπει να επιτελέσει για να υπηρετήσει τους αμερικανικούς σχεδιασμούς, ενώ τρεις ελληνικές φρεγάτες περιπολούν στη νότια και ανατολική Μεσόγειο ενταγμένες σε αποστολές με τη σφραγίδα των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ!

Μαζικοί φορείς, αντιπολεμικές πρωτοβουλίες και αριστερές οργανώσεις διοργανώνουν διαδήλωση την Πέμπτη 26 Οκτώβρη στο κέντρο της Αθήνας, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.30μμ. και πορεία στο Σύνταγμα και στη Βουλή και με βασικό αίτημα να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στον άδικο και δολοφονικό πόλεμο του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Τα συνθήματα για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Ιντιφάντα» θα δονήσουν το κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτώβρη, στις 7.30μμ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ευμολπιδών ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων και κάθε προσπάθειας εμπλοκής της Ελλάδας στη σφαγή στη Γάζα και στο ευρύτερο μακελειό που προωθούν το Ισραήλ και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Στη συγκέντρωση καλούν δεκάδες μαζικοί φορείς της περιοχής, ΕΛΜΕ, το ΠΑΜΕ και άλλες δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς.

Διαδήλωση για την Παλαιστίνη θα γίνει και στην Πάτρα, την Πέμπτη 26/10, στις 6μμ. στην πλατεία Γεωργίου.

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Πρωτοβουλίας Οργανώσεων

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων – Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Το κράτος του Ισραήλ, με μια από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές μηχανές στον κόσμο και με την στήριξη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στους Παλαιστίνιους απειλώντας τους με γενοκτονία. Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί αμάχων μέσα στη Γάζα με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ αυτών πολλών παιδιών, ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο Αχλί Αράμπ στις 17/10 και η επικείμενη χερσαία εισβολή που ετοιμάζεται να κάνει το Ισραήλ αποτελούν κινήσεις για την εξολόθρευση του παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης και την εθνοκάθαρση της περιοχής από τους Παλαιστινίους. Είναι προκλητικό το αιματοβαμμένο Ισραήλ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ (μεταξύ αυτών και η ελληνική με τον Κ. Μητσοτάκη) να μιλάνε για «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», όταν δεκαετίες επιτίθεται για να επιβάλλει και επεκτείνει την κατοχή. Απεναντίας δικαίωμα στην αντίσταση έχουν οι Παλαιστίνιοι και στον αγώνα τους οι λαοί πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι.

Το Ισραήλ κτυπά ήδη Λίβανο και Συρία, σημαδεύει το Ιράν, το οποίο είναι ένας από τους πιο βασικούς ανταγωνιστές των Δυτικών ιμπεριαλιστών και του Ισραήλ. ΗΠΑ και ΕΕ, που είναι βασικές υπεύθυνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία μαζί με τα δυτικά ιμπεριαλιστικά ΜΜΕ στηρίζουν αυτές τις επιθέσεις παρουσιάζοντας το Ισραήλ ως αμυνόμενο απέναντι στους «τρομοκράτες» του παλαιστινιακού λαού, που ζει φυλακισμένος σε ένα κομμάτι γης.

ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους στη Μ. Ανατολή και για να αντιμετωπίσουν την διαρκή υποβάθμισή τους, δεν διστάζουν να δημιουργήσουν ένα δεύτερο επικίνδυνο μέτωπο (μετά την Ουκρανία), που μάλιστα μπορεί να πυροδοτήσει την γενίκευση του πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από κοντά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη/ΝΔ, η στάση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και η προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ που αναπαράγουν την πιο χυδαία, ρατσιστική και ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ενάντια στους Παλαιστίνιους, ενάντια μάλιστα στην χρόνια θέση που η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού για τον δίκαιο αγώνα για ελεύθερη Παλαιστίνη.

Η βάση της Σούδας έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο στην υποστήριξη της αμερικανικής πολεμικής αρμάδας με δύο αεροπλανοφόρα στη ΝΑ Μεσόγειο. Ελληνικές φρεγάτες περιπολούν σε αποστολές στη ΝΑ Μεσόγειο με ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα μετατρέπεται σε στρατιωτικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ για μεταφορά εφοδίων, όπλων, πυρομαχικών ακόμα και δυνάμεων υποστήριξης του Ισραήλ! Η κυβέρνηση εμπλέκει άμεσα τη χώρα στο μακελειό!

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», είναι αγώνας κυριολεκτικά για την επιβίωση και για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που έγιναν σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα μας δείχνουν τον δρόμο. Αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να συμπαρασταθούμε με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στον Παλαιστινιακό λαό, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την ελευθερία του. Να παλέψουμε για να κηρυχθεί πολιτική απεργία ενάντια σε κάθε υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία καλεί όλες τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και να κινητοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

Καλούμε σε διαδήλωση την Πέμπτη 26 Οκτώβρη 6:30 μ.μ. από τα Προπύλαια στη βουλή. Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στην Ελευσίνα στις 25 Οκτώβρη, που καλούν μαζικοί φορείς ενάντια στο αμερικανικό επιθετικό ορμητήριο.

• Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία υποστήριξη, καμία συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού, φιλοπόλεμου «άξονα» Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

• Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Πηγή: prin.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις