13.5 C
Athens
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό Λαό σε Αθήνα (12 και 13/10) και Θεσσαλονίκη (14/10)

Πρόσφατα

Αθήνα | Πέμπτη 12 Οκτώβρη, 6μμ., πλατεία Συντάγματος

Η συγκέντρωση διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων και την Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων.

ΨΗΦΙΣΜΑ αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό

Όλοι όλες στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης την ΠΕΜΠΤΗ 12/10/23, 6μμ, στο Σύνταγμα, και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10/23, 6μμ, στο πάρκο Ελευθερίας και πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων καταδικάζει την επί 70 και πλέον χρόνια μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων σε μια φυλακή 362 τ. χιλιομ. στη Λωρίδα της Γάζας (μια έκταση λίγο μικρότερη από την έκταση της Νάξου), η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στη συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. 

Οι Παλαιστίνιοι είναι από τους ελάχιστους λαούς στο σύγχρονο κόσμο που δεν έχουν το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά-γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, την ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Είναι κατάπτυστη η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Δείχνει το βαθμό αντιδραστικής συμπόρευσης τους με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή, βάζοντας το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες με την πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή. Προκαλεί η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα (όπως η εκμετάλλευση των ΑΟΖ στη Μεσόγειο) έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Προσπαθώντας να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!

-Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη και ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις. Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από τα Παλαιστινιακά εδάφη. Να ηττηθεί το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.  Κάτω ο ιμπεριαλισμός. Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. Να ανοίξει άμεσα ασφαλής διάδρομος προς την Αίγυπτο (υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) για την προστασία των αμάχων και των κατατρεγμένων Παλαιστινίων. Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών. Όχι στην αλληλοεξόντωσή τους.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και συλλογικοτήτων καλεί σε όλες τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης  και καταδίκης της βαρβαρότητας της Ισραηλινής κατοχής. Καλεί: την ΠΕΜΠΤΗ, 12 Οκτωβρίου 2023, ώρα 6:00μμ, στην Πλατεία Συντάγματος σε συγκέντρωση μαζί με την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων. Στη συγκέντρωση την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, στις 6μμ στο Πάρκο Ελεύθερίας (Μέγαρο Μουσικής) και πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία μαζί με την Παροικία Παλαιστινιων Ελλάδας.

Παρασκευή 13 Οκτώβρη, 6μμ., Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ελευθερίας μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ. Καλούν παλαιστινιακές οργανώσεις, μαζικοί φορείς, οργανώσεις της Αριστεράς, αναρχικές συλλογικότητες κ.λπ.

Ακολουθεί το κάλεσμα των Αριστερών οργανώσεων: Αναμέτρηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΠΟ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Λαϊκή Ενότητα- ΑΑ, ΜέΡΑ25, Ξεκίνημα, Πρωτοβουλία για μια Μεταβατική Κομμουνιστική Οργάνωση (Αριστερή Ανασύνθεση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, ανένταχτοι/ες) και ΣΕΚ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Καμία συνεργασία με το κράτος -τρομοκράτη του Ισραήλ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Παρασκευή 13-10-2023, 6μμ στο Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής) και πορεία προς την Πρεσβεία του Ισραήλ

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη αναδεικνύουν τον καταστροφικό χαρακτήρα της Ισραηλινής κατοχής, της πολιτικής των εποικισμών και της συστηματικής εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού. Η απόφαση για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας είναι κλιμάκωση των εκκαθαρίσεων του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστίνιων με πρόσχημα την “καταπολέμηση της τρομοκρατίας”

Η αντίδραση της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέναντι στην εντατικοποίηση της επιθετικότητας και των εποικισμών της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου και των ρατσιστών Σμότριτς- Μπεν Γκβιρ ήταν αναμενόμενη ακόμα και στο εσωτερικό του Ισραήλ. Δεν είναι δυνατόν να αναμένεται από ένα ολόκληρο λαό να υπομένει αγόγγυστα την καταστροφή του. Η πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου πλήττει την ειρήνη και τον Ισραηλινό λαό, όπως προειδοποιούσαν πολλές φιλειρηνικές και δημοκρατικές Ισραηλινές φωνές.

Το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» που αναγνωρίζουν σύσσωμες οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., με την ελληνική κυβέρνηση να συντάσσεται στο πλευρό τους, δεν είναι παρά αναγνώριση της Ισραηλινής κατοχής και των συστηματικών παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου. Η σύμπλευση σχεδόν σύσσωμου του ελληνικού πολιτικού συστήματος, με την ΝΔ να δίνει τον τόνο στο πλαίσιο της «στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ», τον ΣΥΡΙΖΑ να σχετικοποιεί την ισραηλινή κατοχή και να καταδικάζει ως «τρομοκρατία» την Παλαιστινιακή Αντίσταση και την ρατσιστική, αντισημιτική ακροδεξιά να ακολουθεί κατά πόδας, αναδεικνύουν την απόσταση τους από το φιλειρηνικό αίσθημα, τους βαθιούς δεσμούς φιλίας του ελληνικού και παλαιστινιακού λαού, αλλά και την πλήρη υποταγή τους στους Αμερικάνικους σχεδιασμούς για την Ανατολική Μεσόγειο.

Το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί στην κατοχή και να διεκδικήσει ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος  δεν είναι “τρομοκρατία”. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και βασίζεται σε πολλαπλές αποφάσεις τόσο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσο και σε ψηφίσματα της Γενικής του Συνέλευσης. Στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.

Απαιτούμε την διακοπή κάθε στρατιωτικής, οικονομικής και διπλωματικής σχέσης, καμία συμμαχία – απομόνωση του κράτους του Ισραήλ.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που καλούν παλαιστινιακές οργανώσεις και οργανώσεις της Αριστεράς την Παρασκευή  13-10-2023, 6μμ στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία.

Θεσσαλονίκη | Σάββατο 14 Οκτώβρη, 12μ., Άγαλμα Βενιζέλου

Ακολουθεί το κάλεσμα του Διαρκή Αγώνα για την ταξική απελευθέρωση

Νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό:

Αθήνα | Παρασκευή 13/10 στις 18.00 στο Πάρκο Ελευθερίας – Μέγαρο Μουσικής

Θεσσαλονίκη | Σάββατο 14/10 στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Νίκη στα όπλα της αντίστασης – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς “Νάκμπα”, 75 χρόνια όπου το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης.

Τους τελευταίους μήνες, η πολιτική της μηδενικής ανοχής του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ ειναι ξεκάθαρη. Οι σιωνιστικές αυταρχικές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλα πογκρόμ εναντίον παλαιστινιακών οικισμών με διωγμούς, κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και σε άλλες περιοχές, ενώ εκατοντάδες είναι και οι εκτελέσεις αγωνιστών, αλλά και απλών κατοίκων, οι μαζικές συλλήψεις, αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του “αντιτρομοκρατικού” νομικού οπλοστασίου κατά της αντίστασης.

Πρόκειται ακριβώς για την επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που δολοφονεί όσους αντιστέκονται.

Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, οι μαχητές της Παλαιστίνης επιχειρούν από τα ξημερώματα στην ενδοχώρα του Ισραήλ με ένοπλες συγκρούσεις, μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών, κατάληψη ισραηλινής βάσης και σημείων ελέγχου, με πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς με αεροσκάφη την Γάζα, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους, και αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας, κηρύσσοντας την έναρξη χερσαίων επεμβάσεων στα εδάφη της λωρίδας της Γάζας.

Η τοποθέτηση του ισραηλινού κράτους ως τοποτηρητή του δυτικού ιμπεριαλισμού και των αμερικάνικων επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή, όλα αυτά τα χρόνια, ουσιαστικά οδήγησε στη συσσώρευση ειδεχθών εγκλημάτων κατά των λαών της περιοχής και δίκαιης λαικής οργής, με αποτέλεσμα την επίμονη αντίσταση – εξέγερση και τελικά την αντεπίθεση του παλαιστινιακού λαού. Και σε αυτη την εξέλιξη, ο αραβικός κόσμος φαίνεται να συνενώνεται δημιουργώντας όρους ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή. Οι εκρηκτικές απελευθερωτικές δυνάμεις που ξεσπούν αυτή τη στιγμή στα αραβικά εδάφη, οι ασύμμετρες συγκρούσεις και ο άτακτος πόλεμος μάζι με τη φαινομενική σύμπλευση κρατών και λαών της περιοχής, (Λίβανος, Ιράν, πολεμική ετοιμότητα Αιγύπτου, Χεζμπολάχ), δημιουργούν το πλαίσιο γενικευμένων μεταβολών και αλλαγών.

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια –αν δεν ήταν άμεσος συνεργός – σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, φανερώνοντας ότι ο πραγματικός φόβος των καπιταλιστών – ιμπεριαλιστών είναι η εικόνα του καταπιεσμένου που εξεγείρεται απέναντι στον καταπιεστή του, μία εικόνα που δικαιώνει την επιμονή στην αντίσταση, η οποία εδώ και λίγες ώρες δίνει δύναμη και ελπίδα στους λαούς όλου του κόσμου.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στη λαίλαπα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις