20.3 C
Athens
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Επιστράτευση στην Ελλάδα 5.000 πολιτών ως εφέδρων για να πολεμήσουν στον Ισραηλινό Στρατό

Πρόσφατα

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

(Καταγγελία, Κυριακή 08-09-23)

Επιστράτευση στην Ελλάδα 5.000 πολιτών ως εφέδρων
για να πολεμήσουν στον Ισραηλινό Στρατό

Καμία διευκόλυνση στο Ισραηλινό Κράτος και Στρατό

Άμεση είναι η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον νέο γύρο του πόλεμου μεταξύ των Παλαιστινίων αγωνιστών, που αντιμετωπίζουν την μακρόχρονη Κατοχή του κράτους κατακτητή Ισραήλ και τις Ένοπλες Δυνάμεις του.

Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ δαιμονοποιούν τους Παλαιστίνιους μαχητές για να διαμορφώσουν φιλοισραηλινό κλίμα,  η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα προγραμματίζει να στείλει αεροπλάνα στη χώρα μας ώστε οι ισραηλινοί έφεδροι που ζουν εδώ να στρατευθούν και να πολεμήσουν κατά της Χαμάς στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Λωρίδα της Γάζας. Ένας πόλεμος που απειλεί με εξολόθρευση Παλαιστινίους αμάχους σύμφωνα με τις δηλώσεις του ακροδεξιού Νετανιάχου και να εξαπλωθεί στο Λίβανο, φέρνοντας αντιμέτωπο τον Ισραηλινό Στρατό με την Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα έχει προγραμματίσει γύρω στις 20 πτήσεις από την Αθήνα στο Τελ Αβίβ, οι οποίες θα μεταφέρουν σχεδόν 5.000 εφέδρους στη χώρα ώστε να παρουσιαστούν στον στρατό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ μαζί με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, ενώ παίζει πολύ σοβαρό ρόλο στις πολεμικές προετοιμασίες των Ενόπλων Δυνάμεων του κράτους Κατακτητή της Παλαιστίνης.

Τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ εξαφάνισαν την είδηση ότι η Ελλάδα προσέφερε τον εναέριο χώρο της για προσομοίωση ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν. 

Η δημοσιογράφος Λαμπρινή Θωμά σε ρεπορτάζ της στο thepressproject.gr γράφει:

στα ισραηλινά δημοσιεύτηκε παντού και εκτενώς, και χαιρετίστηκε ξεκάθαρα ως επιθετική κίνηση και της Ελλάδας κατά του Ιράν.

Οι Τάιμς του Ισραήλ ανέφεραν συγκεκριμένα ότι οι ελληνο-ισραηλινές ασκήσεις ήταν μεγάλες και ευρείες, τα πολεμικά αεροσκάφη “πέταγαν χιλιάδες χιλιόμετρα πλήττοντας στόχους με αληθινά πυρά, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες [λόγω Ντανιελ]”, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία με αυτή την άσκηση “στόχευε στην προετοιμασία της για πλήγμα κατά του Ιράν και των πυρηνικών του εγκαταστάσεων”. 

Να θυμίσουμε εδώ ότι το Ισραήλ όχι μόνον έχει πυρηνικές βόμβες- κάτι που δεν έχει το Ιράν-, αλλά έχει και 200 πυρηνικές κεφαλές στραμμένες προς την Τεχεράνη, όπως είχαν αποκαλύψει τα Wikileaks, και, παράλληλα, το Ισραήλ ήταν πάντα εναντίον οποιασδήποτε συμφωνίας για την χρήση πυρηνικής ενέργειας, έστω για ειρηνικούς σκοπούς, από το Ιράν. 

H συγκεκριμένη άσκηση ήταν κοινή μόνον δύο: 

της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και της ισραηλινής.

Περιελάμβανε πολεμικά, βομβαρδιστικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη, ανεφοδιασμό στον αέρα, χαμηλές πτήσεις, αληθινά πυρά… 

Ο ισραηλινός στρατός, μάλιστα ανακοίνωσε ότι «επί ελληνικού εδάφους, τα πολεμικά εξασκήθηκαν σε χαμηλές πτήσεις και την ρίψη βομβών σε εξ αρχής ορισμένες περιοχές… όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν». Τα ελληνικά μαχητικά «συμμετείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια των πτήσεων σε ελληνική επικράτεια, … με στόχο την κοινή γνώση».

Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης που παλεύει ενάντια στην πολύχρονη Κατοχή και υπομένει καθημερινά τα εγκλήματα του Κατακτητή που ηγείται μια Ακροδεξιά κυβέρνηση. 

Καταδικάζουμε την στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που οικοδόμησαν τον Άξονα του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αλλά και την στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους, που αποθρασύνει τον Κατακτητή Ισραήλ να συνεχίσει μια δολοφονική πολιτική, συχνά εις βάρος Αμάχων, όπου αδίστακτα ερημώνει πόλεις και χωριά, συνεχίζοντας με ραγδαίο ρυθμό τον Εποικισμό της Παλαιστίνης.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να αρχίσουν Ειρηνευτικές Συνομιλίες για τη δικαίωση των αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού. 

Άμεση διάλυση του Άξονα του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και της πολεμικής συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ.

Καμιά Εμπλοκή του ελληνικού κράτους στις πολεμικές αναμετρήσεις στην Παλαιστίνη.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις