29.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ 7η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας»

Πρόσφατα

Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας»

7 Οκτωβρίου 2020.

Η μέρα που η Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ανακοίνωσε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση, σημαίνοντας την ελάχιστη δικαίωση για τον Παύλο, τα θύματα της Χ.Α. και όλους όσους μάχονται το ναζισμό εδώ και δεκαετίες.

Η μέρα που δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο Αθηνών βροντοφώναξαν ότι η ελληνική κοινωνία έχει καταδικάσει τους φασίστες και δε θα τους ανεχτεί στο δημόσιο χώρο.

Η μέρα που έμεινε στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της μεταπολίτευσης.

Τρία χρόνια πέρασαν από εκείνη την μέρα. Τρία χρόνια από την αυθόρμητη και παθιασμένη κραυγή της Μάγδας Φύσσα που βγαίνοντας στην οδό Λουκάρεως ακούστηκε μέχρι τον Έβρο και την Κρήτη. «Παύλο τα κατάφερες γιέ μου!» φώναξε και όλοι σιωπήσαμε και ακούσαμε.

Και ναι, ο Παύλος τα κατάφερε. Κατάφερε να μας δείξει ότι όρθιοι και παρόντες μπορούμε να αναχαιτίσουμε το δηλητήριο του ναζισμού, ότι συλλογικά και δίχως φόβο μπορούμε να στείλουμε κάθε φασιστικό μόρφωμα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εκεί όπου ανήκει.

Τρία χρόνια μετά λοιπόν, όποτε οι νοσταλγοί της Χ.Α. προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν, εμείς οφείλουμε να μην ξεχάσουμε την 7η Οκτώβρη που όλοι και όλες μαζί κάναμε κάθε τέτοιο σκουπίδι να κρυφτεί στις πιο σκοτεινές κρύπτες. Να μην ξεχάσουμε την 7η Οκτώβρη που ανέδειξε την τεράστια δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος. Να μην ξεχάσουμε την 7η Οκτώβρη του Παύλου. Τη δική μας 7η Οκτώβρη.

Ούτε βήμα Πίσω !

#Δεν_είναι_αθώοι

#Παύλος_Φύσσας_παρών

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις