Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επεσήμαναν ότι έκαναν χρήση του «πυροβολικού», ρουκετών, επιθετικών drones και αεροσκαφών, ενώ ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν 60 θέσεις των Αρμένιων
Από τις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 29 άνθρωποι. Οι αυτονομιστές του θύλακα έκαναν λόγο για 27 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο άμαχοι, και περισσότερους από 200 τραυματίες, ενώ περίπου 7.000 κάτοικοι 16 περιοχών απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους. Το Αζερμπαϊτζάν επεσήμανε ότι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν στις περιοχές που ελέγχει. Στην πόλη Σούσα, ένας οικοδόμος σκοτώθηκε από βλήμα όλμου και ένας ακόμη άμαχος έχασε τη ζωή του στην περιοχή Αγκντάμ.
Οι αυτονομιστές δήλωσαν ότι σε πολλές πόλεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως και στη, πρωτεύουσά του Στεπανακέρτ, σημειώνονται «σφοδρά πυρά» που έχουν στόχο και μη στρατιωτικές υποδομές.
Το Γερεβάν κατήγγειλε «μια ευρεία επίθεση» με στόχο «την εθνοκάθαρση» και διαβεβαίωσε ότι δεν διαθέτει στρατεύματα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αυτονομιστές είναι μόνοι του ενάντια στα αζέρικα στρατεύματα.
Η Αρμενία αναμένει ότι η Ρωσία, εγγυήτρια δύναμη της εκεχειρίας του 2020 που διαθέτει ειρηνευτικές δυνάμεις στην περιοχή, θα δράσει για να «σταματήσει την αζέρικη επίθεση».
Πηγή: ThePressProject