34.9 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

ΣΕΝΕ: Νέα συγκέντρωση στα ΤΕΠ (19/9, 8πμ.) και Γενική Συνέλευση, παρουσία ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΑΔΕΔΥ

Πρόσφατα

Το ErgasiaNET εκφράζει την αλληλεγγύη του στους/στις εργαζομένους/ες και στο ΣΕΝΕ και τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στην καθιέρωση μαγνητικής /ψηφιακής κάρτας μέσω της οποίας προωθούνται ταχύτατα και πιλοτικά στο ΓΝ «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, οι νέες αντεργατικές αλλαγές στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αλλά και απέναντι στην κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και στις συνδικαλιστικές διώξεις (πειθαρχικές και  ποινικές).

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός
Δελτίο Τύπου για την παράσταση  διαμαρτυρίας στη διοίκηση 

Το σωματείο μας εδώ και μεγάλο διάστημα, βρίσκεται σε συνεχείς πολύμορφες κινητοποιήσεις απέναντι στην εμμονή της Διοίκησης να επιβάλλει ένα απαράδεκτο, προκλητικό και προσβλητικό μέτρο, την τοποθέτηση μηχανημάτων ελέγχου ωραρίου εργασίας με μαγνητικές κάρτες, με όπλο τον αυταρχισμό και την κατασυκοφάντηση. Η μαζική κινητοποίηση στις 14/9 ανάγκασε ΞΑΝΑ το Διοικητή να συναντηθεί μαζί μας και να απαντήσει στις καταγγελίες. Τα βασικά που ειπώθηκαν στη συνάντηση είναι τα εξής:

-Τέθηκαν για πολλοστή φορά τα ερωτήματα του σωματείου, στα οποία δεν έχουμε πάρει απάντηση από τις αρχές Αυγούστου. Για άλλη μια φορά δεν το έκανε, υποβαθμίζοντας τη σημασία τους και υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας. Για το αν για παράδειγμα θα είναι διαβλητό στις εκ των υστέρων τροποποιήσεις από όποιον έχει πρόσβαση στο σύστημα, δεν είπε κουβέντα. Ούτε για την προστασία προσωπικών δεδομένων, ενώ περιγράφεται στη σύμβαση ότι τα στοιχεία θα είναι στη διάθεση της εταιρείας. Ούτε για το ότι στοχοποιεί και εφαρμόζει το μέτρο σε μικρό και συγκεκριμένο μέρος του προσωπικού.

-Στα επίμονα ερωτήματα των συναδέλφων, όπως τι θα γίνει με τις υπερωρίες, τις διπλοβάρδιες και συνολικά την εντατικοποίηση, η απάντηση ήταν “να μην κάνετε υπερωρίες”!!! Την ίδια στιγμή που ξέρει πολύ καλά, ότι οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτόν για να καλύψουν τις ανάγκες με τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν και να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς, κι ότι οποιοδήποτε σύστημα λεπτομερούς καταγραφής ωραρίου (μαγνητικές κάρτες) σε χώρο που χαρακτηρίζεται από τη διπλοβάρδια και τις καθημερινές σχεδόν υπερβάσεις του νόμιμου ωραρίου, θα οδηγήσει σε πλήρη αποδιοργάνωση και εντέλει ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου, με πρώτες αυτές που «βάφτισαν» πλέον ως υποστηρικτικές, κι άρα τις πιο ευάλωτες στο ξεπούλημα

-Για την ουσία του μέτρου της κάρτας, που είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, προσπάθησε να εμφανίσει το μέτρο ως κάτι αντίστοιχο με τα παρουσιολόγια, στη λογική “αντί να υπογράφετε θα χτυπάτε την κάρτα”. Ξεκαθαρίσαμε ότι αυτό ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, τη στιγμή που με τα αντεργατικά νομοσχέδια της κυβέρνησης είναι νομοθετημένη η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο ενεργός και ανενεργός χρόνος, οι απλήρωτες υπερωρίες.

-Απαιτήσαμε να αποσυρθούν οι απαράδεκτες κλήσεις σε απολογία του προσωπικού και να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη από τη διοίκηση με την πρωτοφανή κλήση σε ΕΔΕ 5 εκλεγμένων μελών του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, που φυσικά πρωτοστάτησαν στην ενημέρωση των εργαζομένων και στην οργάνωση των κινητοποιήσεων, συκοφαντώντας τους μάλιστα ως κλέφτες.

Η μαζική παρουσία των συναδέλφων πίεσε τη Διοίκηση. Ξεκαθαρίσαμε ότι δε θα γίνει ανεκτή η προσπάθεια τρομοκράτησης. Ότι θα καταγγέλλεται κάθε διπλοβάρδια, κάθε απλήρωτη υπερωρία σε κάθε τμήμα, κάθε απώλεια εργασιακού δικαιώματος.

Το σωματείο μας είναι συγκροτημένο, μαζικό και μαχητικό από τη δεκαετία του ’80, με κύρια καταστατική αποστολή τη διασφάλιση της ενότητας των συναδέλφων – μελών του, την προάσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, την προστασία της αξιοπρέπειάς μας ως ανθρώπων και ειδικότερα ως εργαζομένων στον χώρο της δημόσιας υγείας. Είναι γνωστό και στη Διοίκηση και στις εκάστοτε κυβερνήσεις και σε όλους, ότι εκπληρώνουμε με συνέπεια αυτές τις καταστατικές αρχές. Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος που χιλιάδες εργαζόμενοι εμπιστεύονται το σωματείο, είναι ενεργά μέλη και υλοποιούν τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τα αρμόδια συλλογικά του όργανα.  

Οι εργαζόμενοι στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ με το σωματείο μας μπροστά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη για να μείνει το νοσοκομείο όρθιο και να ενισχυθεί άμεσα και ουσιαστικά σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό, υποδομές και μέσα, ώστε να μπορεί να παρέχει δωρεάν τις σύγχρονες υπηρεσίες υγείας που τόσο ανάγκη έχει ο λαός. Μπροστά στην αντεργατική λαίλαπα που έρχεται και με νέο νόμο-τερατούργημα να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει και να αλυσοδέσει σε σκλαβιά νύχτα με νύχτα, σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι, οργανώνουμε ακόμη καλύτερα την πάλη μας, προετοιμάζουμε δυναμικές ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ κινητοποιήσεις με πρώτο σταθμό την πανεργατική απεργία την Πέμπτη 21/9!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ & ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Όλες & όλοι στη νέα συγκέντρωση στα ΤΕΠ την ΤΡΙΤΗ 19/9 στις 8πμ

Θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση παρουσία του νομικού συμβούλου του ΣΕΝΕ και εκπροσώπων ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΑΔΕΔΥ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις