23.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Σύλλογος ΜΤΠΥ: Με το νέο αντεργατικό, οι ιθύνοντες ικανοποιούν τα σαδιστικά και μισάνθρωπα ένστικτά τους

Πρόσφατα

Μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση από το Σύλλογο Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ. Αφού σημειώνει ότι:

Με το πρόσχημα της ενίσχυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε είλωτες καθώς προβλέπεται να δουλεύουν 78 ώρες την εβδομάδα χωρίς σε αυτές να υπολογισθεί ο χρόνος μετάβασης προς και από την εργασία τους

Στη συνέχεια, τολμά και θέτει στο… τραπέζι της «δημόσιας διαβούλευσης» μια… ρητορική ερώτηση. Συγκεκριμένα, αναρωτιέται:

Εάν οι ιθύνοντες έχουν υπολογίσει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις των εργαζομένων μέσα στο 24ωρο ή εάν ικανοποιούν με το νομοσχέδιο αυτό τα σαδιστικά και μισάνθρωπα ένστικτά τους.

Το ErgasiaNET να υπενθυμίσει τους ιθύνοντες:

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της ολιγαρχικής συμμορίας που κυβερνά αυτήν την περίοδο της χώρας, ο αρχισυνταγματάρχης του κεφαλαίου που αντιγράφει χοντροκομμένα την πολιτική των συνταγματαρχών της Χούντας. Μιλάμε για τον πρωθυπουργό που έχει κάνει ετέρα φύση του τον εμπαιγμό σε ένα λαό που ξεχνά. Φέτος έκαψε ανθρώπους, τον Έβρο, τη Ρόδο, τη Σαμοθράκη, έπνιξε συμπολίτες μας και βούλιαξε στο βούρκο της διάλυσης του κρατικού μηχανισμού τη Θεσσαλία. Κυνικά μας δήλωσε ότι ευτυχώς έχουμε οικονομία με αποδόσεις, κι έτσι μπορεί να μας ταράξει στα επιδόματα, ώστε να αποδεχθούμε και να ισοσκελίσουμε την ανθρώπινη ζωή και τον όλεθρο που έχει φέρει στη χώρα, να το βουλώσουμε και να δεχτούμε το επιχείρημα της εθνικής συναίνεσης που χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο πόνο για να αναστείλει κάθε διεκδικητική προσπάθεια.

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Εργοδοσίας και Απεργοσπασίας, την υπογραφή του οποίου την υπογραφή φέρνει φαρδιά πλατιά το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, με το οποίο: νομιμοποιείται και γενικεύεται η ευέλικτη εργασία χωρίς όρια, επιτρέπεται η αύξηση του χρόνου εργασίας στα όρια της ανθρώπινης αντοχής και διευκολύνονται οι επιχειρήσεις και το κεφάλαιο, ώστε να έχουν στη διάθεσή τους φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό, όποτε το χρειάζονται και χωρίς δικαιώματα. Πέραν αυτών, τρολάρει τους εργαζομένους ότι δήθεν δουλεύουν από… χόμπι και είναι βέβαιον πως δε θέλει «να του πάρει τη δόξα» καμία αυξημένη επιτήρηση, θεσμός, τρόικα κ.λπ.

Άννα Στρατινάκη, γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, συνεπιμελήτρια του εν λόγω εκτρώματος και προπονήτρια υπουργών. Κέρδισε ένα φιλί από το Βορίδη «για την τολμηρότητα της διάταξης» που αφορά στη νέα κλιμάκωση στην καταστολή του απεργιακού δικαιώματος και των εργατικών αγώνων και συγκεκριμένα στην ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης και των καταλήψεων, με ποινές φυλάκισης και βαριά πρόστιμα. Διαρρέεται μέσω της «δημοσιογραφίας Μαξίμου» ότι «συνεπιμελήθηκε» το αντεργατικό πόνημα για να μην τη δώσει στεγνά και αποκαλυφθεί αλήθεια: ότι αυτή φτιάχνει τα αντεργατικά νομοσχέδια και μετά κάνει προπόνηση στους υπουργούς που τα εισηγούνται, για να ξέρουν πώς θα τα υπερασπιστούν.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις