21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

ΠΕΝΕΝ: Ποιος καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια στο «Blue Horizon» και κατήγγειλε εταιρείες, ΥΕΝ και Λιμενικές Αρχές ότι έχουν κάνει σουρωτήρι την ασφάλεια;

Πρόσφατα

Ποιος πήρε στην πλάτη του την καταδίκη της εγκληματικής ενέργειας στο «Blue Horizon» και κατήγγειλε ότι η νομοθεσία για την ασφάλεια έχει γίνει σουρωτήρι από εταιρείες- ΥΕΝ – Λιμενικές αρχές;

Σχετικά με την πρώτη ανακοίνωσή μας που αφορά την εγκληματική πράξη μεμονωμένων μελών του πληρώματος στο πλοίο «Blue Horizon» που είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη, οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση…

Το σχετικό κείμενο γράφεται περίπου στις 8:30 π.μ. της περασμένης Τετάρτης με βάση τα στοιχεία που είχαμε τότε στην διάθεση μας (η δημοσιοποίηση και η ανάρτηση μας γίνεται από τις 10 και μετά).

Στην συνέχεια βρισκόμαστε επί ποδός για να διερευνήσουμε τα πραγματικά γεγονότα προκειμένου να απαντήσουμε τεκμηριωμένα σε ένα καταιγισμό προσκλήσεων των ΜΜΕ που απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά στην ΠΕΝΕΝ!

Παρά το γεγονός ότι έως τις 11 π.μ. δεν έχουμε πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη, σε όλες τις δηλώσεις και παρεμβάσεις μας κάνουμε ανοιχτά λόγο για εγκληματική πράξη των εμπλεκόμενων μελών του πληρώματος.

Την ίδια μέρα 6/9 σε συνεντεύξεις δηλώσεις και παρεμβάσεις μας ξεκαθαρίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την θέση μας!

Συνολικά την Τετάρτη είχαμε παρέμβει σε 67 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (μεταξύ των οποίων σε 19 τηλεοπτικά κανάλια). Την Πέμπτη σε 39, την Παρασκευή σε 19 και 11 το Σαββατοκύριακο…

Σε όλα αυτά υπάρχει σαφής καταδίκη της πράξης των μελών του πληρώματος  χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη και ενδοιασμό…

Ακόμη στο ίδιο το πρώτο δελτίο τύπου που επικρίνεται παραθέτουμε τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στον καταπέλτη και μιλάμε για ολέθρια ενέργεια από  μέλος του πληρώματος που σπρώχνει στο βέβαιο θάνατο, τον Αντώνη…

Είμαστε οι μόνοι που από την πρώτη στιγμή ευθέως αποδίδουμε ευθύνες σε Ναυτιλιακή εταιρία – ΥΕΝ- Λιμενικούς για το γεγονός ότι κώδικες, κανονισμοί και μέτρα ασφαλείας έγιναν κουρελόχαρτο…. όχι μόνο σε αυτό το πλοίο αλλά και σε πολλά ακόμη που δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις για την ασφάλεια των πλοίων και των επιβαινόντων!

Προφανώς εάν περιμέναμε με την ασφάλεια του χρόνου (όπως έκαναν ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και άλλοι) για να τοποθετηθούμε το απόγευμα της ίδιας ημέρας ή και αργότερα έχοντας πλήθος  πληροφοριών και ενώ έχουν προηγηθεί ανακοινώσεις κομμάτων, οργανώσεων και φορέων, δεν θα παραλειπόταν η επίμαχη λέξη περί εγκληματικής πράξης!

Όμως αυτό διορθώθηκε μια ώρα μετά την αποστολή του δελτίου τύπου… προς τι λοιπόν η εμπάθεια, η κριτική και πολύ περισσότερο τα αρνητικά σχόλια;

Σχόλια που στο σύνολο τους είναι αβάσιμα και άδικα τουλάχιστον σε αυτά που δεν υπάρχει προφανής πολιτική – κομματική σκοπιμότητα… Ούτε συγκαλύψαμε, ούτε υπεκφύγαμε, ούτε κατά οποιονδήποτε τρόπο απαλλάξαμε κανέναν!

Αντίθετα σε ένα ακόμη σοβαρό γεγονός – έγκλημα η ΠΕΝΕΝ ήταν η μόνη που πήρε στις πλάτες της όλο το βάρος από την μια να καταγγείλει την εγκληματική πράξη, να επισημάνει τις ίδιες εγκληματικές ευθύνες εταιριών – ΥΕΝ – Λιμενικών και είναι αυτή που δίνει συνέχεια σε αυτή την τραγωδία οργανώνοντας εκδήλωση – συζήτηση όχι μόνο για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, αλλά και να γίνουν εκείνες οι αλλαγές στη νομοθεσία ώστε να μην επαναληφθεί μια τέτοια φρικτή και απάνθρωπη ενέργεια!

Δείτε παρακάτω: την Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM 107.7, η οποία δόθηκε στις 7/9, στην εκπομπή «Status Press» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Βενιέρης Δημήτρης και Δημαρέση Βιργινία.

Η εκπομπή μεταδίδεται τις ώρες: 08:00 – 11:00 και η παρέμβαση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ γίνεται στις 10:15.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις