Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου καλεί μαζικά τους κατοίκους της περιοχής, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου τη Δευτέρα 11/9 και ώρα 5.30μμ., και σε συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας ενάντια σε όλους όσοι μας έπνιξαν την Τρίτη 12/9 και ώρα 6μμ.
Οι συνέπειες των καιρικών φαινομένων είναι ταξικά προσδιορισμένες και προκύπτει η ανάγκη για μαζικές διεκδικήσεις.
• Να μην μετακυλιστεί το χρέος αποκατάστασης των ζημιών στις πλάτες του λαού. Να παγώσουν τα τιμολόγια του ρεύματος και της ΔΕΥΑΜΒ προς τους πολίτες.
• Πλήρης αποζημίωση των πληγέντων σε οικίες, υποδομές, επαγγελματικό εξοπλισμό, αγροτική παραγωγή.
• Να φτιαχτούν υποδομές για τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Να πραγματοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με σεβασμό στους νόμους της φύσης και στη ροή του νερού. Όλα τα έργα να ενταχθούν στον κρατικό προϋπολογισμό και όχι στα μπαλώματα των κονδυλίων των ΕΣΠΑ. Επίταξη των μεγάλων τεχνικών εταιριών. Μη γίνει η ανοικοδόμηση της Θεσσαλίας νέο σαφάρη κερδοφορίας για τους κρατικούς εργολάβους.
• Να δοθούν τα χαμένα μεροκάματα. Κανένα ειδικό καθεστώς εργασίας με αφορμή την καταστροφή. Να πληρώσουν τα αφεντικά.
• Δωρεάν διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης όπως από όλα τα μεγάλα κέντρα που τα εμπορεύονται.
• Απόδοση ποινικών ευθυνών στους κρατικούς εργολάβους των οποίων τα έργα κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα και στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής.
Η οργή και αγανάκτηση να μετατραπεί σε αγωνιστικό ρεύμα και σε κύμα διεκδίκησης και αγώνα ενάντια στις πολιτικές της καταστροφής που υποβαθμίζουν τη ζωή μας και τη φύση. Το μόνο που έχουμε είναι τους συνανθρώπους μας, την αλληλεγγύη και τον αγώνα. Αρνούμαστε να δεχτούμε το επιχείρημα της εθνικής συναίνεσης που χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο πόνο για να αναστείλει κάθε διεκδικητική προσπάθεια. Κανένα μέτρο και καμία αποκατάσταση δε θα υπάρξει χωρίς ένα αγωνιστικό ρεύμα που θα επιβάλλει στην κυρίαρχη πολιτική να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

Η διάθεση πόσιμου νερού συνεχίζεται από το συντονισμό συλλογικοτήτων και σήμερα Κυριακή 10/09 από τις 16:00 έως τις 19:00 στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19) και θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα και την Τρίτη τις ίδιες ώρες. Η Αλληλεγγύη το όπλο μας.

Χωρίς νερό ο Βόλος για έκτη ημέρα
Στο Βόλο, οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς νερό για έκτη ημέρα. Περιοχές, όπως Νέα Ιωνία, πάνω από την Μαιάνδρου, Άγιοι Ανάργυροι, Χρυσοχοΐδη, Αγριά κι άλλες, δεν έχουν δει στις βρύσες τους στάλα νερού. Τα παράπονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά, με το δήμαρχο της πόλης, Αχιλλέα Μπέο, σύμφωνα με το magnisianews.gr, «να δηλώνει ότι θα χρειαστούν 15 με 20 ημέρες για την αποκατάσταση της υδροδότησης, καθώς η ζημιά ήταν τεράστια, και συνέστησε στους πολίτες να κάνουν υπομονή λέγοντας ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν και η υδροδότηση θα αποκατασταθεί».
H τοπική εξουσία επενδύει σε έργα για τον τουρισμό καθιστώντας την Πόλη τουριστικό προϊόν, υποβαθμίζει όλα τα έργα κοινωνικού χαρακτήρα όπως αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρικά έργα και γενικά έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του τόπου… Μέσω ενός συνεχιζόμενου επικοινωνιακού σόου, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου, προσπαθεί να αναδειχθεί σε τοπικό «ευεργέτη» και να κρύψει κάτω από το χαλί τα χρόνια προβλήματα που προκύπτουν από τις αυθαιρεσίες και τις αντικοινωνικές ιεραρχήσεις, τόσο της κεντρικής εξουσίας (εν προκειμένω της κυβέρνησης της ΝΔ) όσο και της Περιφερειακής Αρχής Αγοραστού και της Δημοτικής Αρχής Μπέου.
Κατακερματισμένο το οδικό δίκτυο στο Πήλιο
Κατακερματισμένο και κατεστραμμένο σε διάφορα τμήματα άφησε το οδικό δίκτυο στο Πήλιο η κακοκαιρία, αποκόπτοντας τη συγκοινωνία, την ηλεκτροδότηση, και την υδροδότηση σε πάρα πολλά χωριά της περιοχής.
Η Μακρινίτσα είναι ένα από αυτά που δεν διαθέτει πλέον ούτε νερό, ούτε ρεύμα, ούτε και οδική πρόσβαση καθώς στα δύο χιλιόμετρα που τη χωρίζουν από την Πορταριά οι καταρράκτες του Μεγάλου Ρέματος αφάνισαν ένα μεγάλο κομμάτι του οδοστρώματος, μαζί και την πλαγιά που το υποστήριζε.
Η Πορταριά δεν έχει πρόσβαση από την κεντρική διασταύρωση στην περιφερειακή οδό του Βόλου, καθώς τμήμα του δρόμου έχει κοπεί.
Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και του Μητσοτάκη, της Περιφερειακής Αρχής Αγοραστού και της Δημοτικής Αρχής Μπέου, τέσσερις μέρες ήταν αρκετές για να χαθούν ανθρώπινες ζωές, να καταστραφούν κατοικίες, να πλημμυρίσουν σπίτια, να μείνει ένας ολόκληρος νομός χωρίς νερό και ρεύμα για πολλές ημέρες, να καταστραφεί το οδικό δίκτυο, να πλημμυρίσει το τμήμα χημειοθεραπειών του νοσοκομείου Βόλου, να καταρρεύσουν υποδομές όπως το γηροκομείο Βόλου και να εγκλωβιστούν άνθρωποι σε πλημμυρισμένα σπίτια. Οι κοινωνικοί εγκληματίες, σημειώνει ο Συντονισμός, προσπαθούν να αναβαπτιστούν στη θαμμένη από λάσπες πόλη του Βόλου, στα ρέματα που σκέπασαν το Πήλιο και στον πλημμυρισμένο Θεσσαλικό κάμπο στον οποίο εξαφανίστηκαν ολόκληρα χωριά.