21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανέπτυξε τις θέσεις της η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα (ενημέρωση)

Πρόσφατα

Tις θέσεις και τους στόχους της παρουσίασε τη Δευτέρα το μεσημέρι η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, με υποψήφιο δήμαρχο τον αγωνιστή δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Τη συζήτηση άνοιξαν οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κεφαλληνός και Πέτρος Κωνσταντίνου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της κοινής παρέμβασης των κινήσεων την προηγούμενη τετραετία αλλά και την επιλογή συγκρότησης της Ανατρεπτικής Συμμαχίας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι Όλγα Κλείτσα, Κική Μένου, Αργυρή Ερωτοκρίτου αναδεικνύοντας ζητήματά όπως οι άξονες παρέμβασης, η σύνδεση με τα τοπικά κινήματα και οι διεκδικήσεις της Συμμαχίας.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Κώστα Παπαδάκη, ο οποίος εστίασε στην ανάγκη παρέμβασης και διεκδίκησης σε όλες τις γειτονιές με συγκεκριμένα παραδείγματα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σχέση των δήμων με τις κεντρικές κυβερνητικές πολιτικές (όπως η χρηματόδοτηση), αλλά και στην δυνατότητα η Ανατρεπτική Συμμαχία να αποτελέσει την απάντηση όσων θέλουν να αλλάξουν αυτή τη πόλη. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποτέλεσει η προσπάθεια αυτή απάντηση στον ναζιστή υπόδικο Η. Κασιδιάρη.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από δημοσιογράφους και σύντομες τοποθετήσεις από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Το Δελτίο Τύπου της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα για τη συνέντευξη Τύπου έχει ως εξής:

Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στις 04/09 στο Τ.Ε.Ε. όπου έγινε η παρουσίαση του εκλογικού συνδυασμού «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» με υποψήφιο δήμαρχο τον αγωνιστή δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη. Πρόκειται για το ενωτικό ψηφοδέλτιο των τριών δημοτικών κινήσεων Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας – Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα / Ανταρσία σε Κυβέρνηση ΕΕ Κεφάλαιο – Ανυπότακτη Αθήνα και συνεργαζόμενων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Η Κατερίνα Θανοπούλου, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής, παρουσίασε το κατέβασμα δηλώνοντας πως «προχωράμε μαχητικά, κάνουμε την υπέρβαση» ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τη δημαρχία Μπακογιάννη.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, σημείωσε στην παρέμβασή του ότι «στις 8 Οκτώβρη μπορούμε να χαλάσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης της καταστροφής και του Μπακογιάννη, να φράξουμε το δρόμο στους Κασιδιάρηδες, στηριγμένη στην οργή της πλειοψηφίας των εργαζόμενων και της νεολαίας».

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, δημοτικός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο, αναφέρθηκε στην εκλογική κάθοδο, χαρακτηρίζοντάς την συνέχεια των αγώνων των κατοίκων, στους οποίους συμμετείχαν ενεργά τα μέλη των τριών κινήσεων που απαρτίζουν τη συμμαχία.

Τον λόγο, κατόπιν, πήρε η Όλγα Κλείτσα, εργαζόμενη στην πληροφορική, πρώην κοινοτική σύμβουλος 5ου διαμερίσματος, η οποία τόνισε τις ευθύνες της δημαρχίας Μπακογιάννη στη χειροτέρευση της κατάστασης της πόλης και της ζωής των κατοίκων. Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα θα αγωνιστεί για «μια πόλη συμπεριληπτική, προσβάσιμη, βιώσιμη και πολυπολιτισμική, μια πόλη για όλες/ους/α», όπως ανέφερε.

Η Κική Μένου, εργαζόμενη στο προσφυγικό, μέλος της συλλογικότητας «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων», μίλησε για τη συνάντηση αγωνιστών/ριών που τάσσονται με τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, «για να έρθει στο προσκήνιο η πίσω αυλή αυτής της πόλης», ενάντια στην πολιτική του Δήμου και της κυβέρνησης, τα κέρδη του κεφαλαίου και την ΕΕ, που οδηγούν στην εγκατάλειψη και την απαξίωση των γειτονιών και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Τέλος, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός, μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ και της Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη, έκανε λόγο για τον αγώνα για τη δημόσια υγεία, με ιδιαίτερη αιχμή το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία προσφύγων και μεταναστών και τόνισε τους αγώνες που πρέπει να δοθούν για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέρθηκε στη σύνδεση των εκλογών με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές των κυρίαρχων κομμάτων, με κύριους άξονες την εργασιακή εκμετάλλευση, τον μαρασμό των κοινωνικών υπηρεσιών, τη στεγαστική κρίση, την καταστροφή χώρων πρασίνου και του δημόσιου χώρου. Αναφέρθηκε στα κινήματα που αναπτύχθηκαν στις γειτονιές και τις νίκες που υπήρξαν, δίνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο που αγωνίζεται στις γειτονιές και αισθάνεται απογοητευμένος: «Η ζωή δεν εξελίσσεται μηχανιστικά κι εξελικτικά και καμιά φορά μέσα από το γκρίζο, η ζωή έχει την τάση να γεννάει το πράσινο».

Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη να μπει φραγμός στη φασιστική επέλαση από τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης, όπως και για το ότι ο εκλογικός συνδυασμός μπορεί να αποτελέσει στήριγμα για τους ανθρώπους της αριστεράς, της οικολογίας, των κινημάτων, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης, των αντιστάσεων και της νεολαίας. «Θέλουμε την πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης και θα την εκφράσουμε», κατέληξε.

Αυτή η ελπίδα και η δυνατότητα βρίσκεται στην Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα.

Για να παρακολουθήσετε βίντεο από τη συνέντευξη τύπου, πατήστε εδώ.

Αναδημοσίευση από prin.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις