22.1 C
Athens
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου»: Πρόγραμμα «εξοικονομώ» από το υπ. Παιδείας στις προσλήψεις και στην ΠΕ Αν. Αττικής

Πρόσφατα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής «Κ. Σωτηρίου»

Το ΥΠΑΙΘ εφαρμόζει πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ στις προσλήψεις εκπαιδευτικών και στην ΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ! Β΄ Φάση αναπληρωτών άμεσα!

Στην Α’ φάση αναπληρωτών, τριών Δεκάδες εκπαιδευτικοί μετά από πολλά χρόνια στη ζωή των σχολείων μας έμειναν έξω από αυτά.

Οι λόγοι:

-Η πολιτική αναλγησία και κατάφωρη αδικία του ψηφιακού υπουργού ΥΠΑΙΘ απέναντι στα λάθη ΑΣΕΠ.

-Κόφτης υπουργείου στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων μας.

Το ΥΠΑΙΘ με περίσσιο θράσος και αλαζονεία  πετσοκόβει με τον χειρότερο τρόπο τις προσλήψεις αναπληρωτ(ρι)ών της παράλληλης με αποτέλεσμα μαθητές με διαγνώσεις να μην λάβουν την στήριξη που χρειάζονται. Το ΥΠΑΙΘ εφαρμόζει τον απόλυτο κόφτη στις παράλληλες στηρίξεις (ΠΣ), πετσοκόβοντάς τες ανοίγοντας το Κουτί της Πανδώρας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, προκαλώντας συγχρόνως χάος στα σχολεία .

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Για τα 1060 εγκεκριμένα αιτήματα παράλληλης στήριξης η Δ/νση Ανατολικής Αττικής ζητά από το ΥΠΑΙΘ 860 εκπαιδευτικούς καθώς πολλές διαγνώσεις αφορούν 12 ωρα και 8 ώρα στήριξης.

Οι προσλήψεις ήταν 371 που σημαίνει ότι προσλήφθηκε μόνο το 43% των επίσημων αιτημάτων της δ/νσης καταγεγραμμένων αναγκών

Για τις υπόλοιπες προσλήψεις:

Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής  επιδιώκει να παίξει το ρόλο του κόφτη σε τοπικό επίπεδο για να χωρέσει τις ανάγκες στον στενό κορσέ των ελάχιστων προσλήψεων του υπουργείου. Έτσι επιδίδεται σε  περικοπές των 2ων Τμημάτων Ένταξης, κωλυσιεργεί -καθώς επανεκκινεί τη διαδικασία διχοτομήσεων και τριχοτομήσεων τμημάτων ώστε να καθυστερήσει η έγκριση τους και να μην έχει υποχρέωση να τα καλύψει από την αρχή της χρονιάς οδηγώντας πιθανά στις καλένδες τη λειτουργία τους αν δεν υπάρξει επάρκεια αναπληρωτών αργότερα.

Λαμβάνοντας υπόψη

τις παραπάνω περικεκομμένες προσλήψεις

συνυπολογίζοντας τις δεκάδες άδειες μονίμων που κατατίθενται  από την Παρασκευή 1/9 στη Δ/νση Αν. Αττικής

δεδομένου ότι πολλές συναδέλφισσες από τις νεοπροσληφθείσες δε θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία λόγω αδειών κύησης/λοχείας κλπ

δεδομένου των πανάκριβων και δυσεύρετων κατοικιών στην Αν. Αττική, συνάδελφοι/ισσες δε θα αναλάβουν υπηρεσία

Αντιλαμβανόμαστε ότι  δεκάδες θα είναι τα κενά στα σχολεία μας. Θα επανέλθουμε και αναλυτικά με το ξεκίνημα της σχ. χρονιάς!

πολλά ολοήμερα δε θα ανοίξουν

ώρες /μαθήματα ειδικοτήτων θα μείνουν αδιάθετες ή θα καλυφθούν εκ των ενόντων

κάθε εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης θα αναλαμβάνει πολλά παιδιά ταυτόχρονα σε κάθε τμήμα (Αν σε ένα τμήμα υπάρχουν δυο, τρία, τέσσερα ή παραπάνω παιδιά που χρειάζονται ΠΣ θα τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός για όλα τα παιδιά!). Ακόμα χειρότερα ο εκπαιδευτικός της Π.Σ. θα μοιράζεται και σε διαφορετικά τμήματα, ενώ σε Νηπιαγωγεία μπορεί να μοιράζεται και σε περισσότερα σχολεία!!!

Παλιά μου τέχνη κόσκινο και ακόμα χειρότερα δηλαδή για ΥΠΑΙΘ, αφού τα προηγούμενα χρόνια αντιπαλεύαμε την τακτική του ΥΠΑΙΘ και της  Δ/νσης να επιτρέπουν το μοίρασμα της παράλληλης στήριξης του εκπαιδευτικού σε δυο και 3  παιδιά.

Απρόκλητα το Υπουργείο συμβάλει με αυτόν τον τρόπο και στην ιδιωτικοποίηση πλευρών της δημόσιας εκπαίδευσης, αφού εξαναγκάζει τους γονείς να αναζητήσουν μόνοι τους την πλήρη στήριξη των παιδιών τους σε ιδιωτικές παράλληλες στηρίξεις και βοηθητικό/ ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, διογκώνοντας έτσι την μαύρη εργασία μέσα στα δημόσια σχολεία.

Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική! Τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών μπροστά! Είμαστε εξοργισμένοι/ες, μαθητ(ρι)ες, εκπαιδευτικοί και γονείς!

Ενημερώνουμε εκπαιδευτικούς και γονείς σε κάθε σχολείο για να προετοιμάσουμε άμεσες αντιδράσεις διεκδίκησης της αυτονόητης κάλυψης όλων των πραγματικών αναγκών.

Απαιτούμε την κάλυψη των κενών ειδικοτήτων αποκλειστικά από τους συναδέλφους/ισσες με αντίστοιχο γνωστικό αντικείμενο.

Ζητάμε από τη  Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής να δώσει όλα τα κενά για τη Β΄ φάση αναπληρωτών  για κάλυψη όλων των αναγκών.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις