20.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ

Πρόσφατα

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού
87η ΔΕΘ – Αγωνιστικό ραντεβού στη συγκέντρωση της Καμάρας

Η εργατική τάξη και ο λαός όλα τα τελευταία χρόνια βιώνουν στο πετσί τους μια αντιλαϊκή πολιτική η οποία συσσωρεύει πλούτο και προνόμια στους λίγους, στην οικονομική ελίτ της χώρας, ενώ αυτοί είναι αναγκασμένοι να ζουν με τα ψευτο-επιδόματα, τα διάφορα «pass», τους κατώτερους μισθούς στα όρια της φτώχειας, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές παροχές να έχουν υποστεί συντριβή και την ίδια στιγμή η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια να καταβροχθίζουν τα υποβαθμισμένα εισοδήματα τους!

Αυτή η ταξική πολιτική δεν έχει πάτο… συνεχίζεται και κλιμακώνεται με το νέο αντεργατικό και αντι-απεργιακό νομοσχέδιο Γεωργιάδη που έχει βάλει στο στόχαστρο ό,τι έχει απομείνει όρθιο στα εργατικά δικαιώματα!

Το φετινό καλοκαίρι ο λαός μαρτύρησε και δεινοπάθησε από την ίδια κυβερνητική πολιτική που στο όνομα του  κόστους άφησε απροστάτευτα τα δάση και τις λαϊκές περιουσίες να καταστραφούν επειδή πολύ απλά η κυβέρνηση δεν έλαβε όλα εκείνα τα μέτρα για την πρόληψη, την πυροπροστασία, την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, σε πυροσβέστες, στην δασική υπηρεσία, σε πλωτά και εναέρια μέσα πυρόσβεσης!

Οι κυβερνητικές προπαγανδιστικές κορώνες ότι φέτος το κράτος θα είναι προετοιμασμένοι αποδείχθηκαν όχι μόνο αέρας κοπανιστός αλλά και καταστροφικές για την χώρα μας η οποία διεκδικεί το τραγικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ να κατέχει την πρώτη θέση με λιγότερες πυρκαγιές αλλά με πολλαπλάσια καταστροφικά αποτελέσματα!!

Αυτή την επαίσχυντη και επιζήμια για την χώρα και το λαό πολιτική εάν τους αφήσουμε θα την συνεχίσουν…

Μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα με την ακρίβεια να είναι ο μεγάλος βραχνάς για τα λαϊκά στρώματα που καθημερινά είναι αντιμέτωποι με τις αστρονομικές αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα καύσιμα και σε υπηρεσίες!

Στις συνθήκες αυτές μόνο η οργανωμένη, μαζική και αγωνιστική παρέμβαση μπορεί να βάλει φραγμό στην φτωχοποίηση του λαού στο παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων μας!!

Οι κινητοποιήσεις στη φετινή ΔΕΘ, πρέπει να δώσουν ακριβώς αυτό το στίγμα, με την συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων και της νεολαίας.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε άλλο με τα pass της ντροπής που μοιράζει η κυβέρνηση αφήνοντας ασύδοτους τους επιχειρηματίες να καταληστεύουν τα λαϊκά και εργατικά εισοδήματα!

Παράλληλα πρέπει αμέσως μετά την ΔΕΘ να υπάρχει σχεδιασμός, προετοιμασία, οργάνωση, διεκδικητικό πλαίσιο και μορφές απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων με επίκεντρο το αντεργατικό έκτρωμα Μητσοτάκη – Γεωργιάδη να  μην έρθει στην Βουλή.

Οποιαδήποτε άλλη γραμμή από αυτή θα οδηγήσει για πολλοστή φορά στην ήττα και το αποτέλεσμα θα είναι η επιτάχυνση και η διεύρυνση της απογοήτευσης με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται για το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα…

Οι συμβολικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες δεν είναι  μόνο αναντίστοιχες στη νέα επίθεση, αλλά έχουν εξαντλήσει προ πολλού τα όρια τους…

Η επανάληψη μια από τα ίδια θα επιφέρει, μια νέα ήττα όπως ακριβώς συνέβη πρόσφατα με την εκτίναξη των ορίων ηλικίας στα 74 χρόνια που πέρασε δυστυχώς αμαχητί…

Σε αυτή την άλλη γραμμή, στον άλλο δρόμο δεν μπορεί η απεύθυνση να γίνεται σε ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ (ηγεσίες) οι οποίες ο υπονομευτικός ρόλος τους είναι γνωστός στην εργατική τάξη της χώρας μας!

Σε αυτή την γραμμή της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολο της πρέπει να πρωτοστατήσουν οι αγωνιστικές δυνάμεις απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε σωματείο, εργατικό κέντρο, ομοσπονδία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που θέλει και μπορεί να εναντιωθεί   με τον αντεργατικό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης!

Σε μια τέτοια κατεύθυνση καλεί η ΠΕΝΕΝ το αγωνιστικό σ.κ. να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία συγκροτώντας ένα εργατικό  κέντρο για τον  αγώνα και πραγματοποιώντας αμέσως μετά τη ΔΕΘ μια Πανελλαδική Σύσκεψη που θα αποφασίσει την οργάνωση, την προετοιμασία, τις μορφές αγώνα και την κλιμάκωση τους!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις