22.1 C
Athens
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα | Κοινή κάθοδος κινήσεων πόλης με επικεφαλής το δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη

Πρόσφατα

Δελτίο Τύπου των κινήσεων πόλης Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας – Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα / Ανταρσία σε Κυβέρνηση ΕΕ Κεφάλαιο – Ανυπότακτη Αθήνα για την εκλογική συνεργασία στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη

Κοινή κάθοδος στις εκλογές, με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα
και με επικεφαλής τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη

Η Αθήνα αποτελεί το πεδίο όπου οι κεντρικοπολιτικοί σχεδιασμοί των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), του κεφαλαίου και των υπερεθνικών οργανισμών (ΕΕ, ΟΟΣΑ κλπ) διαπλέκονται άρρηκτα με τις τοπικές/δημοτικές διεκδικήσεις και τα αποτελέσματα είναι πια απολύτως εμφανή στην πόλη μας.

Μπροστά στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, οι κινήσεις μας (Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και Ανυπότακτη Αθήνα) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εκλογές αλλά και μετά από αυτές.

Βρεθήκαμε μαζί στη στήριξη των μεγάλων αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας, από τα νοσοκομεία και τα σχολεία μέχρι την τέχνη, το πολιτισμό, τον επισιτισμό, ενάντια στη  πολιτική λεηλασίας της ΝΔ και εξυπηρέτησης της μειοψηφίας του πλούτου, την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την καταστολή. Βρεθήκαμε μαζί στις μάχες ενάντια στους φασίστες, ενάντια στον ρατσισμό σε βάρος προσφύγων και Ρομά.  Στις μάχες ενάντια στον σεξισμό και τις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+.  Στους αγώνες ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και τη λεηλασία των ελεύθερων χώρων.

Βρεθήκαμε μαζί ενάντια στην επέλαση Μπακογιάννη στη πόλη και τις γειτονιές της, στις αντιδραστικές πολιτικές που βιώσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πολιτικές που αντιμετωπίσαμε όχι μόνο την περίοδο της δημαρχίας Μπακογιάννη, και συνεχίζονται με καταστροφικές παρεμβάσεις στους ελεύθερους δημόσιους χώρους των γειτονιών μας.  Η πιθανότητα επανεκλογής της παράταξής του θα εντείνει τις πολιτικές αυτές και θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην τουριστικοποίηση της πόλης μας και την απαξίωση των αναγκών, όσων ζούμε σε αυτή, προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα συμβάλει στην διάλυση των υπηρεσιών πρόνοιας και φροντίδας παιδιών, ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων, υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου, στο ξεπούλημα τους σε κάθε είδους ιδιώτες, χορηγούς και ΜΚΟ.

Μια τέτοια εξέλιξη σε πλήρη ταύτιση με τις κεντρικές πολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης της ΝΔ, την ενίσχυση της ακροδεξιάς ρητορείας αλλά και την ύπαρξη μιας άνευρης, σε μεγάλο βαθμό συναινετικής και τελικά ακίνδυνης αντιπολίτευσης καθιστά ακόμα πιο αναγκαία την ενίσχυση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής, κινηματικής, αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στον κεντρικότερο Δήμο της χώρας, για την ενίσχυση της φωνής των κινημάτων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Θα αγωνιστούμε για μια ζωή που μας αξίζει σε μια πόλη που θα μας ανήκει. Σε μια προσπάθεια που πιστεύουμε ότι δεν περισσεύει καμιά και κανείς, με μόνη προϋπόθεση να θέλει να αγωνιστεί συλλογικά, με αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια και με ταξική οπτική για το καλό της πόλης, των εργαζόμενων κατοίκων και της νεολαίας της.

-Με τη συλλογική εκπροσώπηση, ως κυρίαρχο θεμέλιο της δημοκρατικής λειτουργίας και ισοτιμία στις σχέσεις, με εναλλαγές των εκλεγμένων συμβούλων.

-Με σεβασμό στην αυτοτέλεια της κάθε δημοτικής κίνησης, αλλά και με την ιδιαίτερη τιμή και χαρά επικεφαλής αυτής της συμμαχίας, πρώτος μεταξύ ίσων στα πλαίσια της συλλογικής εκπροσώπησης, να είναι ο μαχόμενος δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης.

Ένας αγωνιστής που ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στους φασίστες, με την καθοριστική του συμβολή και παρουσία ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που και για εμάς σηματοδοτεί την ανάγκη να αγωνιστούμε και να τσακίσουμε το φασισμό σε κάθε γειτονιά, ειδικά μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στο Δήμο μας. Ταγμένος να υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας, κάτι το οποίο θα επιδιώξουμε να κάνουμε από κοινού εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και με τη δική του συμβολή, καθώς γνωρίζει κάθε γειτονιά της πόλης μας μέσα από την επαγγελματική του εμπειρία, δραστηριότητα και τη στήριξή του στον αγώνα που δίνουν τα κινήματα της πόλης μας.

Με στόχους:

Α) Να υψωθεί τοίχος αντίστασης και ανατροπής απέναντι στις αντιλαϊκές επιλογές δημοτικών αρχών, κυβερνήσεων, κεφαλαίου, Ε.Ε.

Β) Να βάλουμε φραγμό στη δημαρχία Μπακογιάννη αλλά και σε όλους τους επίδοξους διαχειριστές ή αντικαταστάτες που κινούνται στο ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο.

Γ) Να συμβάλλουμε στην τελεσίδικη μαζική καταδίκη, απομόνωση και συντριβή του «αβγού του φιδιού», των φασιστικών και νεοναζιστικών μορφωμάτων που παριστάνουν τα πολιτικά κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις,  της υποψηφιότητας Κασιδιάρη. Στον αγώνα ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις  των ταγμάτων εφόδου που κόστισαν τη ζωή στο Μιχάλη Κατσουρή στη Ν.Φιλαδέλφεια και τον Σιζάρ Σαφτάρ στην Αθήνα. Να βάλουμε φραγμό στο ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων στις γειτονιές μας.

Δ) Na αντιμετωπίσουμε όσα μας μαυρίζουν τη ζωή και προέρχονται από την κυρίαρχη πολιτική για τους δήμους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Την πολιτική που βάζει το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα πάνω από τις ζωές, τα δικαιώματα και τις πόλεις.

Οι ανάγκες των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών, των μεταναστών δεν χωράνε σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο.

Για αυτό τον λόγο, εμείς επιλέγουμε να πορευτούμε με πυξίδα ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό, αντικαπιταλιστικό, αντιδιαχειριστικό και αριστερό πρόγραμμα πάλης που βρίσκεται απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές δημοτικών αρχών, κυβερνήσεων των μνημονίων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και του συνόλου των περιορισμών που θέτουν οι πολιτικές ΕΕ και ΟΟΣΑ. Ό,τι βιώνουμε είναι απόρροια αυτών των επιλογών κι ό,τι έχουμε ανάγκη, ό,τι διεκδικούμε δεν χωράει στο πλαίσιό τους, έχει ανάγκη τη ριζοσπαστική ανατροπή αυτού του πλαισίου και όσων το υπηρετούν ή το διαχειρίζονται.

Να βγουν οι ανάγκες μας μπροστά: οι ενοικιαστές πάνω από τα airbnb και τα funds, οι δημόσιοι χώροι πάνω από τα σχέδια του τουρισμού, η πόλη των πολλών ενάντια στην πόλη των λίγων και των μεγάλων συμφερόντων.

Για μια κοινωνία όπου οι ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι πάνω από τα ματοβαμμένα κέρδη τους. Εμείς διαλέγουμε φίλους, στοχεύουμε και τους εχθρούς, δεν είμαστε και με τους θύτες και με τα θύματα.

Για να μη “τους περάσει”, σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια καλούμε κάθε κάτοικο που αγωνίζεται για μια αξιοπρεπή ζωή σε αυτή την πόλη, να συστρατευθεί στην προσπάθεια μας, να αποτελέσουμε την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα.

Για τα πρώτα 150 ονόματα υποψηφίων με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, πατήστε εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις