23.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του Αντί-Λογου (τεύχος 6ο, καλοκαιρινό!)

Πρόσφατα

Κυβέρνηση έχουμε (την ίδια), λεφτά έχουμε (περισσότερα, νέο μισθολόγιο γαρ), καλοκαίρι έχουμε, εεε τι άλλο θέλουμε πια για να φύγουμε διακοπές και να σας αφήσουμε ήσυχους;;; Αντί για βαρετά editorial, λοιπόν αφήνουμε εδώ ένα εύθυμο μονόπρακτο που ανέβηκε για μια παράσταση σε σκηνή πέριξ του Συντάγματος. Πρωταγωνιστές ένας Υπουργός (που τον ψηφίσαμε εμείς και μας εκπροσωπεί επάξια) και καμιά δεκαριά υψηλόβαθμοι συνδικαλιστές (που επίσης εμείς τους στείλαμε να μας εκπροσωπούν επίσης επάξια).

Συνδικαλιστές: Κύριε Υπουργέ, μετά από 13 χρόνια μας δίνεται αύξηση 1,5 € την ημέρα. Δεν φτάνει ούτε για τυρόπιτα.

Υπουργός: Στα λόγια μου έρχεστε. Θα πάρετε μεγαλύτερη αύξηση όταν μάθετε να ζητάτε αποδείξεις για την τυρόπιτα και όταν τα παιδιά σας σερβίρουν κάνοντας κωλοτούμπες τον CEO της Morgan Stanley που έρχεται για διακοπές στη Μύκονο.

Συνδικαλιστές: …….

Υπουργός: Τι δεν καταλαβαίνετε; Όταν μειωθεί η φοροδιαφυγή (για την οποία ευθύνεστε) και όταν πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα (για την απώλεια της επίσης ευθύνεστε), θα εξετάσουμε την πιθανότητα να πάρετε αύξηση.

Συνδικαλιστές:  Υπουργέ, ζητάμε να ξαναχορηγηθεί ο 13ος και 14ος μισθός, να χορηγηθεί η χαμένη διετία 2026-2017 στα κλιμάκια και να καταργηθεί επιτέλους η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Υπουργός: Και εγώ ζητάω να γίνω Πάπας της Ρώμης. Ακούστε…ψηφιστήκαμε από το 40% του 50% =20% για να σας δώσουμε 500 εκατ. Και σας τα δίνουμε. Οκ, τα περισσότερα σε όσους φοράνε στολή, κρατάνε όπλα, σε όσους μπορεί κάποτε να χρειαστεί να μας …δικάσουν και σε όσους μπορούν να γράψουν κανένα φιλοκυβερνητικό επιστημονικό άρθρο. Τα υπόλοιπα σε όσους έρθουν να μας παρακαλέσουν για μια θέση ..ευθύνης. Και ότι μένει για τις τυρόπιτες. Τέλος. Άλλωστε, η χώρα χρεοκόπησε γιατί οι ΔΥ ζούσαν επί δεκαετίες πάνω από τις δυνάμεις τους. Μα, δεν διαβάζετε ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ;

Συνδικαλιστές: Υπουργέ, για να μην φύγουμε με άδεια χέρια και μας κράξουνε τίποτε περίεργοι αναρχο-άπλυτοι που θέλουν μαχητικό συνδικαλισμό κλπ, δεν μας δίνετε έστω ένα από τα παραπάνω; Δώσε Υπουργέ ένα κατοστάρικο, ένα πενηντάρικο, δώσε εκείνο το διακοσαρικό!!!

Υπουργός: Είστε σοβαροί; Η διετία 2016-2017 κοστίζει άλλα 500 εκατ. € και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα τουλάχιστον 1,5δισ. Θέλετε να μείνει μισός ο φράχτης; Να μείνουν χωρίς καύσιμα τα rafal και οι belhares; Μα, είστε ανθέλληνες;

Συνδικαλιστές: Έτσι μου είστε Υπουργέ; Ε, τότε και εμείς θα κάνουμε …μια στάση εργασίας.

Υπουργός: ….

Συνδικαλιστές: Και αν δεν μας ικανοποιήσετε  τα αιτήματα, θα σκεφτούμε μήπως ξανακάνουμε στάση. Αλλά μεταξύ μας αυτό, μην μαθευτεί στους εργαζόμενους και παρερμηνευτεί ως κλιμάκωση σχεδιασμένου απεργιακού αγώνα!

Υπουργός: Μην ανησυχείτε. Η εχεμύθεια είναι το σύνθημά μας. Στο καλό παιδιά, οι καφέδες κέρασμα από τον Π/Υ του Υπουργείου.

Συνδικαλιστές: Γεια σου Υπουργέ ανοικτοχέρη!

Αυτά από εμάς.

Καλό καλοκαίρι!

Από τη δράση μας:

Ενημέρωση από την συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Υπουργείου Εργασίας με την Υπουργό Ζαχαράκη

Ανακοίνωση μας για το νέο μισθολόγιο

Ανακοίνωση για την κατάσταση στην Επιθεώρηση Εργασίας

Ανακοίνωση για το περιστατικό σερβιρίσματος μέσα στην θάλασσα στην Ρόδο

Ανακοίνωση Συλλόγου Υπουργείου Εργασίας για την συνάντηση με τον Υπουργό κ.Γεωργιάδη

Ανακοίνωση για το νέο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Αποφάσεις ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας 22/6/2023

Γιατί καταψηφίσαμε το συλλογος pass

Αντι-Λογίες:

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας δεν έγινε τελικά, λόγω της παρελκυστικής τακτικής των παρατάξεων ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) και ΔΑΚΕ. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι που προβλέπονται από το Καταστατικό. Θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβρη.

Ως προς το συνδικαλιστικό τοπίο στο …πρώην Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που έσπασε σε δύο Υπουργεία, τα ερωτήματα είναι δύο: α) Θα ενοποιηθούν επιτέλους ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΓΓΚΑ; Θυμίζουμε ότι για το θέμα έχει αποφασίσει θετικά και ομόφωνα το τελευταίο Συνέδριο της ΟΣΥΠΕ. β) Θα δημιουργηθεί νέος Σύλλογος για την κάλυψη των συναδέλφων/-ισσων που μεταφέρθηκαν στο νέο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής; Το θέμα έχει και νομικές πτυχές και ο ΑντιΛογος θα επανέλθει με ολοκληρωμένη πρόταση, με γνώμονα πάντα την ενότητα στη δράση και τον καλύτερο συντονισμό.

Τα αντανακλαστικά των ίδιων των θιγόμενων εργαζομένων αλλά και του Συλλόγου γενικά συνέβαλαν στο να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που θα προέκυπτε αν λόγω της ίδρυσης του νέου Υπουργείου, κάποιοι συνάδελφοι/-ισσες έμεναν εκτός συνεργείων ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας. Το θέμα διευθετήθηκε με την διάταξη του άρθρου 63 του ν.5045/23 που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή.

Έρχεται μέσα στην εβδομάδα και το νομοσχέδιο του Υπουργείου με την πολυδιαφημισμένη και πολυαναμενόμενη διάταξη που μειώνει την ποινή (30% επί της σύνταξης) στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται. Λέτε στο πλαίσιο της «ενεργού γήρανσης» κάποιοι συνταξιούχοι Δημόσιοι Υπάλληλοι εκτός από την πλακέτα (βλ.παρακάτω) να αναλάβουν και καμιά θέση εργασίας; Καλή η δόξα, αλλά…

Το προσωπικό καθαριότητας του Υπουργείου μας απολύεται κατά το δοκούν από τον ιδιώτη που έχει αναλάβει την εργολαβία. Το προσωπικό φύλαξης δουλεύει όλο το καλοκαίρι χωρίς να λαμβάνει άδεια. Θα πάρουν τον χειμώνα τους λέει επίσης ο  ιδιώτης εργολάβος. Όλοι αυτοί καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Υπουργείου Εργασίας που είναι… ο θεματοφύλακας της εργατικής νομοθεσίας!

Κρυμμένα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

Έρχονται τα σεμινάρια για τους Επιθεωρητές Εργασίας. Φυσικά, αφορούν πλέον μόνο όσους υπηρετούν στην Ανεξάρτητη Αρχή…

Να, και ένα καινούργιο αυτοκίνητο για την Ανεξάρτητη Αρχή. Ας ελπίσουμε να διατεθεί για ελέγχους και όχι για μετακινήσεις επιτελείων…

Ενημερωτικό φυλλάδιο ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ. Σύντομα στις Επιθεωρήσεις Εργασίας

Και πλακέτες για τους συνταξιούχους του Υπουργείου μας…

Άλλη μια παράταση της φύλαξης στην ΚΥ από ιδιώτη εργολάβο

Επιτέλους θα δούμε γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας στο Υπουργείο Εργασίας;

6 χιλιάρικα για να αλλάξουν οι πινακίδες στο Υπουργείο που άλλαξε όνομα. Αν ψάξετε κάπου θα βρείτε και 2-3 χιλιάρικα για τις καινούργιες σφραγίδες…

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις